Advertentie

Wat heeft Jojo Moyes een prachtig boek geschreven over een groot vraagstuk over leven en dood. Het is fictie, maar de manier van schrijven is zo realistisch dat dit boek mij aan het denken zet.
Kunnen en mogen we een goed overwogen euthanasiewens veroordelen, ook al begrijpen we deze niet?

Wanneer Lou een baan accepteert om voor zes maanden een jonge man Will met een hoge dwarslaesie gezelschap te houden, komt ze er langzaam achter dat zes maanden staat voor de periode die Will de ouders wil geven om aan het idee te wennen en om vrede te hebben met zijn verzoek.
Ik heb grote bewondering voor de subtiele periodes waarop Lou het vertrouwen wint van Will en hij steeds meer waardering krijgt voor haar.
Op de korte inhoud van het boek ga ik verder niet in, maar meteen toen ik het boek uit had heb ik samen met mijn man de film op videonet gekeken.
Meestal vind ik een film dan tegenvallen, het is onmogelijk in twee uur een boek dat ik In twee dagen lees volledig weer te geven. In deze film wordt prachtig de omgeving, die essentieel is voor het verhaal, weergegeven en de kleding die Lou draagt is kleurrijker dan ik kon fantaseren. Wat een leuke meid is ze en heeft ook een verfrissende humor.
Dit boek en de film kan ik van harte aanbevelen.

Reacties op: Voor jou en verfilming “me before yo”

2218
Voor jou - Jojo Moyes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners