Een hartverwarmende, cosy feelgood die je raakt
Wat heeft Angelique van Dongen een hartverwarmende en cosy feelgood geschreven met dit heerlijke boek! Het is een feelgood waar ook serieuze onderwerpen als tekorten in de zorg en de gevolgen daarvan voor zowel patient als zorgmedewerkers luchtig in verwerkt zijn. En dat is weer zo mooi verweven in dit fijne boek dat het je raakt.
Na het lezen van dit boek wil ik het liefst ook naar dit gezellige koffiehuis dat we ook op de mooie cover zien en ik verlangde naar de rust die Suus ervaart als ze op de boerderij bij haar moeder logeert. Een heerlijk boek met personages die je meteen in je hart sluit!
"Suus is docent geschiedenis in het voortgezet onderwijs. Ze twijfelt steeds vaker of dit nog wel bij haar past. Ook haar huwelijk met Justin is niet het sprookje waar ze op had gehoopt. Net voor haar zomervakantie van start gaat, krijgt ze een verontrustend telefoontje van Berend, de buurman van haar moeder Ebba. Zij is door Janus, zijn herdershond, gevonden nadat ze van een ladder is gevallen. Hals over kop gaat Suus naar Drenthe. Haar moeder blijkt een lange revalidatie voor de boeg te hebben. Suus neemt het besluit om tijdens haar zomervakantie het koffiehuis van haar moeder open te houden. Door de tekorten in de gezondheidszorg is het lastig om Ebba naar huis te laten komen, zeker met het oog op het einde van Suus’ zomervakantie. Met kunst en vliegwerk krijgen ze samen de zorg voor Ebba rond, maar toch laat Suus haar niet met een gerust hart achter. Na een schokkende gebeurtenis stort het kaartenhuis rondom de zorg van Ebba in en besluit Suus onmiddellijk terug te keren naar Drenthe. Het zorgt ervoor dat ze na gaat denken over de vraag hoe het verder moet met haar eigen leven."
Angelique heeft zo'n prettige en warme schrijfstijl dat ze je meteen het verhaal in trekt. Suus zat meteen in mijn hart, het zit haar niet mee in de liefde en ze heeft voorlopig ook genoeg van mannen. Maar liefde kan ineens op je pad komen op een plek waar je het niet verwacht, zal ze haar hart weer durven openen?
De maatschappelijke problematiek die ze in dit boek verwerkt raakte me en dit fijne verhaal geeft maar weer aan dat als we elkaar gewoon wat meer helpen, buren, vrienden of onbekenden dan kan dat al veel schelen. Gelukkig heeft Ebba hele fijne mensen om zich heen die komen helpen, mooi om te lezen.
Het koffiehuis is zo'n gezellige plek waar iedereen over de vloer komt en het water liep me regelmatig in mijn mond.
Een voorbeeld van haar fijne schrijfstijl als Suus het koffiehuis verkent: "Allerlei verschillende koffies, aangekleed met de meest heerlijke dingen. Chocolade in allerlei vormen voor op de slagroom, gekruimelde stroopwafel, likeurtjes voor in de koffie, siropen. Eigen gemaakte appel en MonChou taart en bitterkoekjes voor bij de koffie en thee".
Een schokkende gebeurtenis liet de tranen over mijn wangen lopen en dat is waar Angelique goed in is, luchtige warme verhalen schrijven die je ook weten te raken.
Suus neemt een drastische beslissing want het leven is te kort om ongelukkig te zijn. Is haar droomplan haalbaar?
Ik hoop dat Angelique nog veel feelgoods met een diepere laag blijft schrijven want ze is er heel goed in. Dit boek was een schot in de roos!