Een romantisch, spannend en emotioneel avontuur in de Algarve
‘De schelpendanser’ is het los te lezen vervolg op ‘De Algarve met verve’. Maar ik zou aanraden ze gewoon achter elkaar te lezen, zodat je het hele verhaal van Charly leert kennen.
Het was heerlijk om weer een prachtig, romantisch, spannend en emotioneel avontuur in de Algarve met Charly te beleven.
Ik heb enorm genoten, de mooie cover geeft je al meteen een zomers gevoel.
Ook dit boek is weer een prachtige, sfeervolle feelgoodroman waar romantiek, levensechte emoties, een groot geheim en een lijntje spanning in zit. Vanaf de eerste bladzijde word je weer helemaal meegesleept en al snel waan je je weer in het prachtige zonnige Portugal.
"Een toevallige ontmoeting tussen Charly en Terry op een feest in de Algarve leidt tot een aaneenschakeling van emoties, spanningen en zelfs gevaarlijke gebeurtenissen. Terry is als peuter ontvoerd en grootgebracht door mensen die haar jarenlang hebben misbruikt en haar in de waan lieten haar ouders te zijn. Als ze uiteindelijk ontdekt dat ze niet haar ouders zijn, gaat ze op zoek naar haar echte familie. Haar enige herinnering is de schelpendanser, een mobile die haar moeder maakte en boven haar kinderbedje hing. In haar zoektocht krijgt ze hulp van Charly, die ook zo’n mobile heeft. Vandaar leidt het spoor naar off grid community’s en zigeuners. Lukt het om Terry’s echte moeder te vinden?"
Wat hou ik toch van boeken waar personages uit eerdere delen in voorkomen, ik had ook nog helemaal geen zin om afscheid van Charly te nemen.
Ellen van Herk sleept je meteen weer mee met een geheimzinnige en spannende proloog.
Ik vind het zo knap dat zij zware onderwerpen als ontvoering en trauma kan verwerken in een feelgoodroman zonder dat het te zwaar wordt. Deze emotionele gebeurtenissen zorgen voor diepgang en worden perfect afgewisseld met luchtigere onderwerpen. Ze schrijft heel vlot en sfeervol en de heerlijke Algarve komt dan ook echt tot leven voor je ogen.
Terry ontmoet heel toevallig Charly op een moment dat ze dringend hulp nodig heeft. Het verhaal van Terry wordt langzaam onthuld, door veel terugblikken kom je alles te weten over wat er met haar gebeurd is na haar ontvoering. Dat vond ik heel emotioneel, het is angstaanjagend dat een klein meisje zo eenvoudig kan worden gestolen en vervolgens opgroeit als kind van een ander. De ontvoerder, een sekteleider, blijkt een motief te hebben gehad wat met haar echte moeder te maken had....maar wat?
Samen met Charly gaat ze op zoek naar haar echte moeder die ergens in Portugal moet wonen bij zigeuners. Zullen ze haar vinden? En wie volgt Terry toch en jaagt haar angst aan?
Het is naast heel spannend ook weer gewoon genieten en je krijgt een heerlijk vakantiegevoel. Veel oude bekenden uit deel 1 spelen weer een rol in dit verhaal en ook de dochter van Charly komt weer op bezoek, niet zomaar want zij draagt een groot geheim met zich mee....
De zoektocht door Portugal brengt Charly en Terry naar een off grid quinta en dan ontmoet Charly een man waar ze meteen een diepe connectie mee voelt. Maar waarom en hoe dat verder gaat moet je zelf maar ontdekken door dit heerlijke boek te lezen.
Wederom een topper dit boek van Ellen van Herk, al haar boeken zijn echte must reads!
Ik heb enorm genoten, de mooie cover geeft je al meteen een zomers gevoel.