gewoon een vlot leesbare thriller

Ingrid Ingrid
25 mrt 2019

Brandbaar is een goed geschreven en vlot leesbare thriller. Het speelt zich af in Londen waar een seriemoordenaar actief is. Deze seriemoordenaar doodt jonge vrouwen en steekt ze daarna in de brand. Maeve Kerrigan is lid van het rechercheteam dat achter deze seriemoordenaar aan zit. Zij onderzoekt het leven van het laatste slachtoffer van de vuurmoordenaar, zoals de pers hem genoemd heeft. Tijdens dit onderzoek gaat Maeve steeds meer twijfelen of dit laatste slachtoffer wel een slachtoffer van de vuurmoordenaar is.
Hoewel het voor een doorgewinterde thrillerlezer al snel duidelijk is wie de moordenaar is, is de weg naar het hoe en waarom prettig om te lezen. Dit komt mede doordat de personages goed zijn uitgewerkt. Je kan je goed inleven in de verschillende karakters en alles wat ze doen en zeggen klopt. Persoonlijk ben ik blij dat ik een keer over een politiechef lees die goed is voor zijn mensen in plaats van alleen maar aan zijn eigen baan denkt. Aan het einde van het boek worden alle eindjes netjes afgewerkt, zelfs diegene die je als lezer vergeten was.
Jammer dat op de achterflap weinig tekst over het boek te vinden is, maar dat men ervoor heeft gekozen om dat aan de binnenzijde van de kaft te plaatsen.

Meer recensies van Ingrid