Had er meer van verwacht
De titel en de kaft intrigeerden me. De titel zegt ook meteen e.e.a. over het boek, dat Anna verdachte is van een misdrijf. Ook het onderwerp is bijzonder, slaapwandelen en misdaden begaan. Van het berustingssyndroom had ik nog nooit gehoord, ik heb het zelfs even opgezocht tijdens te lezen.
Het verhaal is wel interessant opgebouwd, door de afwisseling met het dagboek van Anna krijg je extra spanning in het verhaal.
De schrijfstijl vind ik helaas niet geweldig. Het wordt niet mooi uitgewerkt, korte zinnen en ik heb de hele tijd het gevoel dat ik nét niet begrijp wat er wordt geschreven. Misschien dat het de bedoeling van schrijver was, of dat het aan de vertaling ligt, maar het spreekt mij persoonlijk niet aan.
In het vierde deel, op de Kaaiman eilanden ligt het er allemaal wel erg dik bovenop, dat haalde voor mij juist de spanning weg.
Ook de ontknoping was voor mij geen verrassing, door de kleine verwijzingen zal ik het al aankomen.
Al met al ben ik niet echt enthousiast en had ik er meer van verwacht, ook omdat het tot boek van de maand is gekozen.