Prachtig monument voor zijn vader
Wat een prachtig monument voor zijn vader heeft Mohammed Benzakour geschreven met dit boek.
Mooie herinneringen, op een liefdevolle, grappige en warme manier geschreven. Echt een boek met een lach en een traan. Als lezer voel je de liefde, en krijg je een inkijkje in het gezinsleven. De blik op Nederland en de stukjes over hoe het was zijn leuk herkenbaar, ook voor een witte vrouw als ik. Ik zat regelmatig hardop te lachen en had de neiging om stukjes voor te lezen aan mijn gezinsleden omdat ze zo leuk zijn.
En passant zie je de tijdgeest veranderen. Van de zondagsrust met alleen het gebeier van de kerkklokken in de jaren 70 naar de huidige tijd met zijn koopzondagen, en hoe in Nederland onze houding naar onze medemensen met een migratieachtergrond is verschoven komt, zonder dat het daar direct over gaat, duidelijk naar voren.