Goede onderwerpen
Fijne schrijfstijl van Saskia Mouissie en goede onderwerpen in dit nieuwste boek van de Best of YA XS reeks. Het (al lang) moeten missen van een ouder terwijl de nog levende ouder voornamelijk naar de toekomst wil kijken. Hoe lastig kan het tegelijkertijd zijn als je een samengesteld gezin wordt waarin je de nieuwe gezinsleden niet allemaal even aardig vindt? Mede daardoor wil Douwe meer over zijn eigen vader weten.
Voor mijn gevoel net iets teveel onderwerpen waardoor ze niet allemaal goed uitgewerkt aan het licht komen. In een paar zinnen en tussen de regels door wordt school benoemd als een fijne plek voor Douwe, omdat daar geen gedoe is. Door de vele worstelingen van meerdere mensen, sneeuwt dit gedeelte wat onder waardoor het minder belangrijk lijkt. Voor jongeren vermoedelijk een boek waar de lezer wel iets zal herkennen, bij zichzelf of bij een ander.
Het einde kwam en ging wat mij betreft net iets te snel. Een compleet verhaal schrijven in ongeveer 100 bladzijden lijkt me ook niet makkelijk. Een ding is wel zeker: Mouissie heeft een goede en fijne schrijfstijl. Ik ben nieuwsgierig naar volgend werk.