Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Met plezier speculerend lezen

Irene 18 oktober 2023
Een paar gruwelijke moorden, verschillende verhaallijnen, een ontknoping die niet heel snel te raden is en lekker vlot geschreven. Goede thriller!

Kate is brigadier bij Scotland Yard en krijgt te horen dat haar vader, tevens oud-rechercheur, op gruwelijke wijze is vermoord. Uiteraard gaat ze op zoek naar de moordenaar, ook al is inspecteur Caleb Hale daar soms minder blij mee als chef van het onderzoek. In het begin kon ik weinig sympathie voor Kate opbrengen en haar situatie, gelukkig veranderde dat in dit geval wel gedurende het verhaal. Naast Kate lees je ook meer over privéleven van o.a. Caleb en dat gaat ook niet altijd van een leien dakje.

Het onderzoek leidt naar verschillende mensen waarvan een wel erg verdacht lijkt. Een beetje doorgewinterde (thriller)lezer snapt natuurlijk dat dat wel heel doorzichtig is als je nog zo'n 400/500 bladzijden moet. En toch: niets is wat het lijkt, want geen hoofdverdachte zijn, wil niet direct zeggen dat je een lieverdje bent.
Het duur even voordat een paar puzzelstukken in elkaar vallen als het gaat om personages en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Dat is overigens een pluspunt, want daarmee wordt de spanning en het plot goed opgebouwd.

Het lijkt alsof er lang niets gebeurd in het boek, maar schijn bedriegt. Door de fijne vlotte schrijfstijl van Link vlieg je door het boek heen en heb je zo'n 500 bladzijden geen last van het niet-echt-weten wie de moordenaar is. De laatste tiental bladzijden lezen daarna helemaal als een trein.

Met plezier gelezen en veel gespeculeerd. Op naar het volgende boek in deze serie!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Irene