Wat een bizarre verrassing!
Wat een bizar boek! Het is even geleden dat ik zo geïntrigeerd was door een boek. De buitengewone teleurstellingen van Leopold Berry is bizar en super meeslepend. Ik kan niet wachten op het tweede deel!
Leopold Berry ziet allemaal vreemde hallucinaties. Een man die een tand in een parkeermeter stopt. Een half-mechanische wasbeer met een brandende staart die hem maar niet met rust wil laten … Elk waanbeeld lijkt geplukt uit een goedkope tv-reeks uit de jaren 1990, Max’ Adventures in Sunderworld. Maar dan blijkt niet alles een hallucinatie te zijn…
Toen ik De teleurstellingen van Leopold Berry begon te lezen, kon ik alleen maar denken ‘hoe verzin je het?’. Ik wist na De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine wel dat Ransom Riggs een hoop fantasie heeft. Maar dit boek is echt wel een beetje bizar: hoe verzin je het? En wat is er nou aan de hand met Leopold dan?
Tussen de regels van dit bizarre verhaal lees je ook gewoon over Leopold en zijn vader die hele hoge verwachtingen van hem heeft. Leopold’s vader heeft een flinke reputatie en wil dus ook dat zijn zoon een winnaar wordt. Leopold – ook wel Larry genoemd – heeft het moeilijk met de dood van zijn moeder, een aantal jaar geleden. Het boek gaat dus ook deels over rouw en over de verwachtingen van je ouders.
Nog meer gaat het boek over eigenwaarde. Leopold is een teleurstelling. Voor zijn vader, voor zijn vrienden, en ook na een gebeurtenis in het boek voelt hij zich een mislukkeling. Richting het einde van het verhaal ontwikkelt Leopold’s karakter zich – en helaas moet ik wachten op het volgende deel uit de serie om deze ontwikkeling verder te kunnen lezen.
De buitengewone teleurstellingen van Leopold Berry is ook spannend! Een queeste, achtervolgingen, monsters en op de vlucht voor de politie – er zit een hoop spanning in het verhaal. Dit in combinatie met de korte hoofdstukken en het snelle tempo vloog ik door het boek heen.
De buitengewone teleurstellingen van Leopold Berry was een grote verrassing! Het is zo anders dan andere boeken die ik onlangs las, omdat het een beetje bizar is. En tussen alle bizarre ontdekkingen en spannende scènes is er ook een hoop gevoeligheid en mooie karakterontwikkeling. Ik ben heel nieuwsgierig naar het tweede deel! Ennn love deze prachtige uitvoering als videoband, mét de hoes.
Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/de-buitengewone-teleurstellingen-van-leopold-berry-ransom-riggs/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek