Kippenvel en tranen in m'n ogen bij deze meer-dan-summer-romance
'Ik doe het voor mijn jongere ik'. Alice bracht als zeventienjarige een zomer door in haar oma's zomerhuisje, dat veranderde haar leven. Nu is ze tweeëndertig en loopt ze vast in het leven. Samen met haar oma gaat ze nog een zomer naar het huisje, om voor haar oma te zorgen. En dan wordt het een gouden zomer!
De zomervibes spatten van de pagina's af. Zwemmen in het meer, met de boot rijden, van rotsen springen: alles wat Alice als zeventienjarige niet durfde, doet ze nu wel. Ze maakt zelf een bucketlist voor de zomer. Dan ontmoet ze Charlie, de buurman, en ze gaan samen deze lijst afwerken. Want wat gebeurt er als je voorbij je comfort zone gaat? Zo ontstaat er langzaam een summer romance: ze gaan van vrienden naar méér.
Een gouden zomer gaat ook over verwachtingen: van jezelf, en van anderen. Alice heeft geleerd om achter de camera mensen te zien. Maar niemand ziet háár echt. Tot Charlie. Het verhaal is zoveel meer dan een zomerliefde, het laat zien wat belangrijk is in een relatie en hoe belangrijk het is om elkaar te zien. En om elkaar in je waarde te laten.
Maar ook eigenwaarde. Alice werkt als fotograaf, maar is haar spark kwijt. Deze zomer vindt ze 'm terug, en leert ze te kiezen voor wat ze zelf wil. Deze zomer is zo goed voor haar. De schrijfstijl van Fortune is zo beeldend dat ik het gevoel heb dat de foto's van Alice in het boek afgedrukt zijn. Ik zie het zo voor me!
En dan breekt Een gouden zomer mijn hart. Richting het einde weet het boek zoveel indruk te maken, met passages waar ik kippenvel en tranen in m'n ogen van kreeg. Een gouden zomer was zoveel meer dan ik had verwacht! Door het vlotte verteltempo was het onmogelijk om het boek weg te leggen, dus als je begint: bereid je voor op een bingeread. Een vijf-sterren-read!
Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/een-gouden-zomer-carley-fortune/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.