Inspirerend en interessant!

In Godinnen leer je vrouwen uit de wereldmythologie kennen. En nog belangrijker: ze worden in de context geplaatst, en Jasmine Elmer tipt je wat je van de godinnen kan leren.

In de proloog vertelt Elmer over de positie van de vrouw in de patriarchale samenleving, en waarom ze dit boek schreef. Kunnen we niet allemaal wat inspiratie van sterke vrouwen gebruiken? Ze roept ook op: "Sluit je aan bij deze godinnen [...] want jij bent een godin [...]"!

Godinnen bespreekt tien vrouwen uit de wereldmythologie. Hierbij komen verschillende culturen en verschillende mythen voorbij. Van Isis en Artemis, waar ik al wat meer mee bekend was, tot de Soemerische godin Inanna en de Inuit-godin van de zee Sedna. Het boek geeft nieuwe informatie over godinnen en mythen waar ik nog niet bekend mee was, dat vond ik leuk!

Ieder hoofdstuk van een godin start met de hervertelling van de mythe, gevolgd door het commentaar van de auteur. Elmer legt uit hoe de mythe in de tijd en in de cultuur van vroeger past. En ook nu, hoe het doorwerkt in de huidige tijd. Verder gaat het over wat jij van de godin kan leren. Dit is allemaal opgeschreven in korte, duidelijke taal. Hierdoor is het boek makkelijk te lezen.

Met Godinnen leerde ik nieuwe godinnen uit wereldmythes kennen, en de context. Godinnen is een interessant boek vol sterke vrouwen en wat je van ze kan leren. Inspirerend en interessant boek!

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/godinnen-jasmine-elmer/
Dit boek heb ik ontvangen via de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Meer recensies van Iris Windmeijer