Heerlijke zomerse feelgood voor in je vakantiekoffer

Iris Windmeijer 08 augustus 2025
De beste manier om een zomerromance te lezen is met je voeten in het zand. Ik las Ik zie je volgende zomer op het strand en droomde helemaal weg bij het verhaal van Monaghan, met het ruisen van de zee op de achtergrond.

Sam heeft de perfecte verloofde, een geweldige baan in Manhattan, en is onderweg naar een trouwlocatie vlak bij het strandhuis van haar familie op Long Island. Maar dan is haar jeugdliefde ook daar, en ze is toch niet helemaal over hem heen...

Dit boek zit vól zomervibes. Monaghan beschrijft alles op een gedetailleerde, filmische manier. Dat in combinatie met dat ik het boek op het strand las, gaf me zoveel zomervibes. Dit is echt een boek wat je meeneemt op je strandvakantie!

Door het hoge tempo en de korte hoofdstukken vlieg je door Ik zie je volgende zomer heen. Het perspectief wisselt tussen het heden en verleden. In het heden lees je vanuit het perspectief van Sam, maar in het heden van Sam en haar jeugdliefde Wyatt. Je leest hoe ze verliefd werden, en waarom hun jeugdliefde geen stand hield. Maar het wordt ook logisch waarom Sam het nooit goed heeft kunnen afronden. Wordt dit een second chance romance? Maar Wyatt is ook niet helemaal eerlijk...

Naast de romantiek geeft het boek een belangrijke boodschap mee. Sam en haar verloofde Jack passen eigenlijk niet zo goed bij elkaar, merk je gaandeweg het verhaal. De relatie mist een spark, en Jack staat niet echt open voor Sam's mening. Ik zie je volgende zomer gaat ook heel erg over je eigen stem (terug) vinden.

Op de plek van haar jeugd krijgt Sam weer lucht, en gaat ze nadenken over wat ze écht wil. Wil je tevreden zijn met je leven, met je baan, met je partner? Of wil je meer? Wil je passie, wil je van je baan houden? Het boek geeft een belangrijke boodschap mee: don't settle for less.

Ik zie je volgende zomer is een heerlijke zomerse feelgood die in je vakantiekoffer moet. Vooral de innerlijke groei van Sam draagt het verhaal, en de boodschap die het boek meegeeft is er een om te onthouden. Vind je eigen stem, en volg deze!

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/ik-zie-je-volgende-zomer-annabel-monaghan/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Meer recensies van Iris Windmeijer