Vooral speciaal door de toffe ziekenhuissetting
Wist je dat ik een tijdlang bij medische uitgeverijen heb gewerkt? De dokterswereld is zo fascinerend en in Komt dit nog goed? krijg je een Grey's Anatomy met een Nederlands tintje voorgeschoteld. Ik was dus erg nieuwsgierig naar dit debuut van Kristien Bouter!
Tess start als arts-assistent in het ziekenhuis. Maar tijdens haar eerste dienst vraagt ze zich vooral af hoeveel dingen ze haar níet in de schoolbanken hebben geleerd. Je wordt meteen in de chaos van het ziekenhuis gezogen, waarbij het tempo hoog ligt. Terwijl Tess van de ene naar de andere patiënt rent, lees je over hun aandoeningen en hoe Tess dit moet oplossen. Komt dit nog goed? bevat regelmatig voetnoten over hoe dingen werken in het ziekenhuis, of wat bepaalde diagnoses betekenen. Informatief, maar het haalt soms de snelheid uit het verhaal.
De sfeer in het ziekenhuis wordt leuk neergezet, vooral de collegiale sfeer kon ik om lachen. Bijvoorbeeld als de collega's elkaar bellen om te ontsnappen aan de vergadering op vrijdagmiddag, zodat ze aan de borrel kunnen beginnen. Of hoe ze met elkaar kletsen, en elkaar ondersteunen na een zware dag.
In de lift spot Tess een hele knappe man, die ze omdoopt tot 'Liftgod'. Hij is Thomas van chirurgie, en is ook meteen onder de indruk van Tess. Door het duale vertelperspectief lees je hoe ze beide de eerste stapjes in hun geflirt zetten. Soms lees je scènes zelfs (deels) dubbel, vanuit beide perspectieven.
Komt dit nog goed? is een slow burn, het duurt even voordat de karakters uit durven te komen voor hun gevoelens. De ziekenhuisperikelen zijn namelijk bijna net zo belangrijk en prominent als deze romantische verhaallijn. Het voelt hierdoor heel erg alsof het zo écht heeft kunnen gebeuren. Bij de situaties in het ziekenhuis zou dat zomaar kunnen: tijdens een event van Oceaan vertelde Bouter dat haar boek grotendeels gebaseerd is op haar eigen ervaringen in het ziekenhuis!
Tess en Thomas zijn leuke karakters en je leeft met ze mee. Het is een schattig liefdesverhaal, maar ik vond vooral de ziekenhuissetting dit verhaal speciaal maken. Komt dit nog goed? is echt een tof boek voor fans van Grey's Anatomy en ziekenhuisseries!
Deze recensie verschijnt ook op https://www.readalicious.nl/recensies/komt-dit-nog-goed-kristien-bouter/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.