Heerlijke romance met Amerikaanse vibes
Tijdens het lezen van Niet te redden was mijn leesschema ook niet te redden. Ik zat weer zo snel helemaal in het boek! In dit tweede deel van Het pact volgen we Mira. Nadat ze haar ex-verloofde Mitch ontmaskerde de dag vóór de droombruiloft, loopt het leven niet zo op rolletjes.
Haar carrière als binnenhuisarchitect heeft een flinke deuk opgelopen nu niemand in Bloemendaal haar wil inhuren. Haar reputatie is om zeep geholpen. Dan solliciteert ze in een opwelling voor een meeloopstage bij een prestigieuze interieurstylist in de VS. Ze vertrekt naar Californië, maar haar verleden achtervolgt haar…
Ik hóu van de Amerikaanse vibe in Niet te redden. De lieve Lois, die zich als een echte vriendin ontpopt, de beschrijvingen van de omgeving, van de mensen en de Amerikaanse feestdagen Halloween en Thanksgiving. Van den Nieuwenhuizen weet de sfeer echt goed neer te zetten. Alles voelt zo heerlijk over de top!
De vriendengroep, die je al leerde kennen in Niet volgens plan, is hier minder prominent dan in het eerdere deel. Maar er zijn nieuwe leuke personages, zoals de collega’s van het Amerikaanse kantoor. Het kantoor waar Mira meeloopt is zo neergezet dat ik helemaal Selling Sunset-vibes krijg van de setting.
Er wordt niet alleen maar gewerkt in Californië. Mira heeft een meet-cute met de Amerikaanse Brody. Dan loopt ze hem nogmaals tegen het lijf: hij is haar tijdelijke buurman! Hij is niet helemaal haar type, maar zoals van den Nieuwehuizen Brody beschrijft is hij wel het type book boyfriend waar we blij van worden! Ik werd ook blij van alle Marvel-references.
Maar dan duikt Mira’s zus Verona op. Het hele kantoor gaat op ski-trip, maar Verona laat zich niet afschepen en gaat mee. Wat is haar plan? En dan komt ook Mitch ineens tevoorschijn. Bovendien wordt er een documentaire over Mitch gemaakt, terwijl Mira liever niet heeft dat mensen over haar verleden weten. Alles wat Mira opnieuw probeert op te bouwen, begint weer in te storten. Ik zat helemaal in het verhaal en kon niet stoppen met lezen.
Niet te redden is een heerlijke romance met Amerikaanse Selling Sunset-vibes en een cute buurman met nog leukere hond. Ik heb enorm genoten van het verhaal, én wat van Mira geleerd: ‘Dat je de mooiste dingen niet van tevoren kunt bedenken. Die voel je pas als ze er eenmaal zijn.’
Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/niet-te-redden-het-pact-2-yvonne-van-den-nieuwenhuizen/
Dit boek heb ik ontvangen van de auteur in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.