Heerlijke mix van de Egyptische geschiedenis en fantasy-elementen

Iris Windmeijer 01 juni 2025
Na de cliffhanger van What the River Knows wilde ik zó graag Where the Library Hides lezen. Inez moet kiezen: gaat ze terug naar Argentinië, of trouwt ze met Whit om zo niet meer onder supervisie van haar oom te vallen? Of kan ze een andere manier verzinnen waardoor ze in Egypte kan blijven en haar moeder kan zoeken?

Let op, deze recensie kan spoilers bevatten over What the River Knows!

Na het verraad van haar moeder en de dood van haar nichtje is Inez ten einde raad. Ze moet en zal haar moeder vinden en zorgen dat ze haar verantwoordelijkheid neemt. Where the Library Hides zit vol actie: om haar moeder te slim af te zijn, bedenkt Inez allerlei plannen. Soms is ze wel heel impulsief en lijken de plannen erg ondoordacht. Hierdoor vond ik het moeilijker om met Inez te identificeren. Door alle twists gaat het verhaal snel en komt het gevaar van heel veel kanten. Je zit op je puntje van je stoel te lezen!

Wel vond ik soms dat er iets te veel gaande was. Ik wil het boek niet voor jullie spoilen dus zal geen voorbeelden noemen, maar het werd een beetje teveel soap naar mijn zin. De romantiek tussen de rivals-to-lovers is ook wisselend: ze blijven met elkaar kibbelen en het is niet allemaal koek en ei. Soms vond ik zo'n omslag wel snel gaan.

In Where the Library Hides gaat Inez op zoek naar haar moeder en deze zoektocht leidt naar Alexandrië. Deze stad, die erg bekend staat om de Bibliotheek van Alexandrië, spreekt erg tot de verbeelding. Ibañez schrijft heel beeldend en ik heb het gevoel dat ik zelf ook in de stad rondloop. Het duurt even voordat we de library uit de titel tegenkomen, maar het verhaal wordt goed opgebouwd naar dat punt. De worldbuilding vind ik héérlijk: de mix van de Egyptische geschiedenis en fantasy-elementen is echt super.

Where the Library Hides is een heerlijk verhaal met romantiek en spanning, en een mix van de Egyptische geschiedenis en fantasy-elementen. Er hadden van mij wat minder twists in mogen zitten, want soms ging het me wat te snel. Toch vond ik het een heel fijn boek met een originele setting en blijf ik fan van het werk van Isabel Ibañez.

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/where-the-library-hides-secrets-of-the-nile-2-isabel-ibanez/

Meer recensies van Iris Windmeijer