Perfect boek voor op vakantie

Iris Windmeijer 01 juni 2025
Ik had zoveel over de thrillers van Freida McFadden gehoord dat ik erg nieuwsgierig was geworden. Op vakantie pakte ik The Housemaid op. En het was echt een perfecte vakantiethriller!

Millie is wanhopig op zoek naar een baan als ze het interview voor de positie van de hulp van Nina Winchester heeft. Want met Millie’s achtergrond is een baan vinden haast onmogelijk. Toch neemt Nina haar aan, en ze komt in huis wonen om het huishouden te runnen. Maar Nina’s man Andrew is wel erg aantrekkelijk, en Nina lijkt wel gek. Maar als Millie er achter komt hoe het in elkaar zit, dan is het te laat…

The Housemaid is geschreven vanuit het perspectief van Millie, en je leert via haar de familie Winchester kennen. Het verhaal wordt langzaam opgebouwd en door de proloog weet je dat er íets staat te gebeuren, maar wat precies? Het verhaal is spannend en ik zat te wachten op wat er ging gebeuren, tot er een grote plottwist is. Dan switcht ook het perspectief. De twist voel je deels aankomen en deels ook niet, maar is wel echt tof en geeft een hele extra dimensie aan het verhaal. Ik hou wel van dit soort thrillers!

The Housemaid is spannend en met een goede twist. Je krijgt sympatie voor de karakters en McFadden weet toch te verrassen. Een perfect boek voor op vakantie, ik ben benieuwd naar meer thrillers van McFadden!

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/the-housemaid-freida-mcfadden/

Meer recensies van Iris Windmeijer