Veelbelovende nieuwe serie

Iris Windmeijer 16 juni 2025
Slaughter is queen van de plottwists met Gebroken engelen. Dit is het eerste deel van een nieuwe serie over sheriff Emmy Lou. Het verhaal begint op een zonnige zomeravond: twee tienermeisjes verdwijnen en Emmy Lou en haar vader Gerald Clifton werken in een race tegen de klok om hun veilig thuis te brengen.

Het verhaal start met het perspectief van een van de meiden en switcht naar Emmy Lou zodra de kidnapping begint. Toch komt de spanning wat langzaam op gang, vooral omdat de politie qua onderzoek in rondjes blijft draaien. Hierdoor wist het boek me nog niet meteen te pakken. Wel was ik heel nieuwsgierig en wilde ik meedenken met de sheriff. Vinden ze de meiden op tijd? Wie heeft er wat mee te maken? Oké misschien had het boek me toch meer te pakken dan ik dacht.

Dan is er een switch, naar twaalf jaar later. De verdachte heeft 12 jaar vastgezeten, maar komt door een podcast vrij. Met de true crime podcast, verwijzingen naar Snapchat en andere kleine dingen weet Slaughter moeiteloos in te spelen op het huidige klimaat.

Dan verdwijnt er weer een tiener, en vanaf dit moment heeft het verhaal een aantal grote twists. Toch vond ik het weer even duren voordat we helemaal ín de verdwijning zitten. Met Gebroken engelen start Slaughter een nieuwe serie en hiervoor is ook worldbuilding nodig. Je leert de personages, hun achtergrond, karaktertrekken en de Clifton familie steeds beter kennen. Hierdoor was ik alsnog enorm invested in het verhaal: het draait om zoveel meer dan de verdwijningen!

Als Emmy Lou en het korps iets op het spoor komen, weet Slaughter me op het puntje van mijn stoel te houden tijdens het lezen. Ze geeft kruimeltjes informatie en weet alsnog te verrassen met waar het verhaal dan weer heen gaat.

Gebroken engelen heeft me uiteindelijk totaal gegrepen! De combinatie van deze nieuwe personages, die meteen ijzersterk worden neergezet en waar ik echt meer boeken over hoop te lezen, en de zorgvuldig opgebouwde spanning laten zien dat Slaughter een zeer sterke thrillerauteur is. Ik kan niet wachten op meer boeken in deze nieuwe serie!

Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/gebroken-engelen-karin-slaughter/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Meer recensies van Iris Windmeijer