Heerlijke, hartverwarmende feelgood
De eeuwige perfectionist – deze titel sprak me wel aan. Na de verhalen van Fiona en Iris in de eerdere delen van de serie, is het nu de beurt aan Roos. Ze werkt als lerares op een basisschool en is vooral súper gestructureerd. En alles moet perfect. En als iets niet goed loopt, dan is het haar schuld. Toch?
Roos worstelt met haar perfectionisme. In de eerste hoofdstukken kreeg ik al meteen jeuk van haar collega Dorien, die nogal laconiek met situaties omgaat en niet echt geschikt lijkt te zijn voor het vak. Ik vóel me helemaal Roos en begrijp haar gevoelens (en twijfels) over zichzelf als begeleider. Had zij iets beter kunnen doen? Deze vraag stelt Roos zich veel: ze heeft een aantal tegenslagen gehad, maar ook dat wijt ze aan zichzelf. In De eeuwige perfectionist is haar karakterontwikkeling echt on point en heel geloofwaardig beschreven.
De eerste ontmoeting met Roos’ nieuwe collega Alex beschrijft Jade Vening met humor, ongemakkelijkheid en chaos die herkenbaar zijn in haar schrijfstijl. Echt heerlijk! De chemie tussen Roos en Alex is goed opgebouwd in een slow burn. Vening weet deze tension ook heel beeldend te beschrijven, en ik zat echt te zwijmelen tijdens het lezen.
Want Roos vindt het moeilijk om haar hart open te stellen voor Alex. Ze worstelt met de gevolgen van haar vorige toxic relatie, maar ook met afwijken van het pad wat ze voor zichzelf voor ogen had. Als echte perfectionist had ze gedacht dat ze nu wel een paar dingen op orde zou hebben, en bovendien heeft ze ook een tikkende biologische klok. Deze factoren zijn met heel veel zorg beschreven in De eeuwige perfectionist. Al deze factoren zorgen voor een hele realistische worsteling, waarbij het spel van aantrekken en afstoten begint. Want ooo de chemie spát van de pagina’s af, maar wat heeft Roos het er moeilijk mee!
Met verwijzingen naar eerdere boeken is dit kleine universum wat Vening heeft geschreven een warm bad. Het is zo leuk om weer over Fiona en Iris te lezen. Ook de nieuwe personages stelen je hart, zoals Abel en Sali! Bovendien is De eeuwige perfectionist hartverwarmend en de karakterontwikkeling van Roos is heel realistisch beschreven. Heerlijke feelgood!
Deze recensie verscheen eerst op https://www.readalicious.nl/recensies/de-eeuwige-perfectionist-jade-vening/
Dit boek heb ik ontvangen van de auteur in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.