Hartverwarmend, prachtig en indringend
Hemelse rivalen was één van m'n favoriete boeken van afgelopen jaar, dus ik wilde niet beginnen met Genadeloze geloften omdat ik niet wilde dat de magie zou eindigen. Maar toen ik het boek toch oppakte, was ik meteen weer hooked.
Iris is thuisgekomen van het front, maar Roman is vermist geraakt achter de frontlinie. Wanneer ze voor haar krant weer naar het front gestuurd wordt, grijpt ze de kans meteen aan. Ze moet en zal Roman vinden. Door het alwetende perspectief lees je ook wat er met Roman is gebeurd: hij is gevangen genomen door de god Dacre en zijn geheugen is gewist. Door dit perspectief zit ik op het puntje van m'n stoel, en toch weet Ross de gevoelens en emoties zo te beschrijven dat ik ook enorm meeleefde met de karakters. De krachtige combinatie in de vertelmanier tilt het boek naar een hoger level.
Genadeloze geloften is een hartverwarmend verhaal waarin Iris en Roman elkaar moeten terugvinden, mét weer een speciale rol voor de magische typemachines. Ik zat weer zo te zwijmelen bij de brieven en de poëtische taal er in. En hoe ze elkaar terugvinden door het schrijven, echt heerlijk!
In Genadeloze geloften lees je meer over de oorlog en de achtergrond van de goden. Dit zorgt voor spannende en indringende scènes. Hiermee weet het boek weer veel indruk te maken. Samen proberen Iris en Roman de oorlog te eindigen, en het is zo pakkend en heeft goede en interessante twists. Alle kleine details in het verhaal zijn goed uitgewerkt, tot en met de passende epiloog aan toe.
Mijn verwachtingen waren tórenhoog van Genadeloze geloften, maar ik heb er weer enorm van genoten. Het eerste deel is nog steeds m'n favoriet, en Genadeloze geloften is een prachtig en passend einde van de duologie.
Deze recensie is eerst verschenen op https://www.readalicious.nl/recensies/genadeloze-geloften-rebecca-ross/
Dit boek heb ik ontvangen via bookinfluencers.com in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.