Advertentie

**
'Alice (Marieke) in Tinderland - Marieke Visser'

Laat ik vooropstellen dat ik het momenteel erg lastig heb. Lastig, omdat ik een leeservaring op het virtuele papier probeer te krijgen van een boek dat ik niet zo leuk vond. Een boek dat ik wel erg graag leuk wilde vinden.

Eergisteren las ik het boek van Marieke uit, maar ik heb alles even laten bezinken... Normaal klim ik meteen in de virtuele pen, maar dat kon ik nu niet... Simpelweg omdat ik even los wilde komen van het gevoel dat ik op dat moment had. Gisteren heb ik even contact gelegd met Marieke. En wat een tof mens is zij! Ze reageerde zo tof en gaf aan dat mijn mening er ook gewoon toe doet. En dat ik haar boek niet leuk mag vinden.

Dus zie hier hoe mijn leeservaring vorm begint te krijgen. Allereerst wil ik vooropstellen dat Marieke een onwijs fijne schrijfstijl heeft. Alsof ze tegen je praat, maar dan op papier. Maar dat is dan ook helaas het enige positieve dat ik erover kan zeggen. Helaas vond ik het boek zelf niet leuk. Dit kwam door het gevoel wat ik kreeg tijdens het lezen.

Marieke is namelijk behoorlijk direct en duidelijk. Wat op zich helemaal prima is. What you see, is what you get. Alleen was Marieke wel erg zwart/wit en deed ze soms uitspraken die over het randje waren. Tenminste, naar mijn mening... Een blauwtje lopen, vergelijken met een verkrachting... Vind ik bijvoorbeeld echt niet kunnen. Daarnaast deed Marieke soms uitspraken die ze helemaal niet onderbouwde, waardoor ik het lastig vond om hier begrip voor op te kunnen brengen. Met als resultaat dat ik mij soms aangesproken of gekwetst voelde. En soms zelfs minderwaardig .

Doordat gedurende het verhaal de toon van Marieke steeds bozer en cynischer werd, voelde het boek voor mij alles behalve ontspannen. De herkenning en de humor die ik hoopte te vinden in dit boek, vond ik helaas niet. Tenminste, niet mijn humor in ieder geval... Ook de vele herhalingen in het boek zorgden ervoor dat ik niet kon genieten tijdens het lezen. Helaas.

Lang verhaal kort: Ik was blij toen ik dit boek uit had. En om Marieke maar te quoten: "= Niet leuk" **

Reacties op: Niet mijn smaak "= Niet leuk"

12
Alice (Marieke) in Tinderland - Marieke Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners