Recensie: Drakenstorm 1 - De drakenleerling - Alastair Chisholm
Tom ontdekt dat hij een Drakenziener is. Hij leert zijn eigen draak op te roepen, te verzorgen en hij leert drakenracen. Maar draken zijn verboden… Dus moet het in het diepste geheim gebeuren. Tom moet alles achterlaten: zijn huis, zijn ouders – alles om Drakenziener te worden. Kan hij dat wel?
'Draken? Die bestaan niet in Draconis, toch?'
Verhalen over draken. Ik lees ze niet vaak. Raar eigenlijk. Want ik vind draken heel intrigerend en ook mijn kinderen zijn fan.
Hoog tijd dus om mij te laten betoveren door deze mythische wezens!
In het eerste deel van de Drakenstorm-serie leren we Tomás (Tom) kennen. De zoon van de smid. Tom is dapper, slim en een harde werker. Hij helpt zijn vader met het smeden van drakenzwaarden. Zwaarden waar je draken mee kunt verslaan. Tot hij op een dag iets in de vlammen van het vuur ziet...
'Het vuur vlamde hoog op, werd rood, dan witgloeiend. Het raasde! Tom keek en keek en vergat alles behalve dat gezicht, dat hoofd in de laaiende vuurzee...'
Het is het begin van een nog onbekend avontuur. Hij ontdekt plekken, in de grote stad Rivven, die hij nog niet eerder heeft gezien. Én hij ontdekt dat hij een Drakenziener is.
Het verhaal leest erg vlot. De schrijfstijl van Alastair Chisholm is heel beeldend en je ziet alles zo voor je. Het is alsof je zelf als een schaduw meebeweegt met Tom.
Ook de korte hoofdstukken dragen bij aan het leesplezier. Binnen de kortste keren sla je bladzijde na bladzijde om.
Het verhaal is spannend en de illustraties zijn een mooie aanvulling op het verhaal. Ze brengen het verhaal nóg meer tot leven.
Het is een verhaal over moed, over keuzes maken en over vriendschap. En met vlagen is het zelfs hartverwarmend.
'Ze was als een deel van hemzelf, diep in zijn hart, dat hij nog niet eerder had opgemerkt, maar dat er altijd geweest leek te zijn. Het voelde goed en vertrouwd.'
Het is een verhaal waardoor het leesplezier écht wordt aangewakkerd. Ideaal voor lezers vanaf 8 jaar. Ik geef dit boek ****