Recensie: De laatste zomer - Dana Mele
Wat een gezellige vakantie had moeten zijn, eindigde in een vuurzee. En Emily overleefde die niet. Na een mysterieuze uitnodiging komen haar vijf vrienden een jaar later nog één keer samen om haar te herdenken.
Wanneer Chelsea, de enige die zich de brand niet goed kan herinneren, vragen begint te stellen over wat er die noodlottige avond precies is voorgevallen, wordt het steeds duidelijker: Emily's dood was geen ongeluk.
Als er onverklaarbare dingen gebeuren, krijgt de groep het vermoeden dat iemand een spelletje met hen speelt. Iemand die uit is op wraak.
'De ergste woorden, de woorden die snijden als messen, zijn woorden die in het subtiele gif van de waarheid zijn gedoopt.'
You had me at: I Know What You Did Last Summer meets The Haunting of Hill House. Als ik érgens goed op ga dan is het spanning om te kunnen ontspannen. En met die eerder genoemde vergelijking is de kans op een flinke adrenaline-shot natuurlijk wél aanwezig. Ik kon dan ook niet wachten om in dit boek te beginnen. En zeg nou zelf: de flaptekst en de geweldige cover zijn toch al een uitnodiging an sich?
Het verhaal wordt opgebouwd in vier delen. Vier delen waarin we verschillende personages volgen. We volgen de gedachten en emoties van Chelsea, Kennedy en Emily tijdens hun verblijf in de Hartford Cabin aan het meer. Al worden die van Chelsea afgewisseld met een mysterieuze stem. Een stem als een echo van het verleden, die steeds luider klinkt. Een aanwezigheid die bíjna tastbaar is.
Naarmate het verhaal vordert neemt de onderhuidse spanning toe. Het verspreidt zich en blijft in je botten hangen, sijpelt in je en zuigt de warmte uit elke cel in je lijf. Geheimen blijven níét verborgen en psychologische spelletjes voeren de boventoon. Wat is de waarheid?
Maak kennis met het achterommeisje, de blauwe dame, de geplette man, de druipman én de vrouw op de trap. Leg de puzzelstukjes in elkaar en geniet van dit bovennatuurlijke verhaal. Een verhaal over rouw, verlies, over geesten, moord én een disfunctionele groepsdynamiek. Van mij mag Blossom Books meer van dit soort boeken uitgeven. Ik heb ervan genoten. ****