Recensie: Duisternis - Christopher Krovatin

Iselleleest Iselleleest
2 apr 2022

De inwoners van Founders Island weten niet wat hun overkomt als hun dorpje plotseling enkele uren in complete duistenis wordt gehuld. En het blijft niet bij die ene keer… Het donker komt en gaat, en vreemde dingen ontwaken wanneer niemand iets kan zien. Alec en zijn vriendin Hannah zijn vastbesloten om uit te zoeken wat er aan de hand is. Maar hoe dichter ze bij de waarheid komen, hoe meer gevaar ze lopen. En zij niet alleen… De bron van alle duisternis blijkt verweven te zijn met de geschiedenis van het dorpje. En die is misschien nog wel het engst van alles.

'Het gebeurt weer.'

Het gebeurt weer. Elke keer weer. Elke keer weer als ik een nieuw boek in de Horrorland-serie mag omarmen... Dan maakt mijn hart een sprongetje. Het geeft mij een gevoel van nostalgie. Herinneringen aan vroeger. De tijd waarin ik verknocht was aan de Kippenvel-serie. De Horrorland-serie is een waardige opvolger. Een serie voor jong én oud.

'Duisternis', geschreven door Christopher Krovatin, is het vijfde deel in de Horrorland-serie. Vers bloed. Want niet eerder verscheen er een boek van zijn hand in deze serie. Deze serie die mij volledig in zijn macht heeft.

Het was verbazingwekkend hoe makkelijk dit boek voorrang kreeg op andere boeken. Maar ik móést het gewoon lezen!
De schrijfstijl van Christopher was er eentje waaraan ik moest wennen. De, soms, lange zinnen zorgden ervoor dat ik af en toe enigszins afgeleid raakte. Gelukkig bleken dit wat kleine hobbeltjes op de weg, want al snel zat ik helemaal in het verhaal. Door de beeldende manier van schrijven was het alsof ik mezelf in de duisternis bevond.
Samen met Alec, Hannah, Schaakmat en Derek. Samen op zoek naar de oorzaak van de black-outs.

'Vochtig gesmak van lippen, gorgelende keelgeluiden. Wat dit ding ook was, het drukte zijn snuit tegen het venster en probeerde hen te ruiken... of te proeven.'

'Duisternis' is een spannend, onheilspellend, mysterieus, avontuurlijk en ontzettend origineel verhaal. Dat af en toe áárdig griezelig was én mij de kriebels gaf. Het deed mij denken aan The X-files. Ik hou ervan en geef dit boek ****

Meer recensies van Iselleleest