Advertentie

**
'Het volk van Danu - Margareth Hol'

Laat ik maar gewoon met de deur in huis vallen... Dit boek was het helaas niet voor mij...

Het moeilijkste aan het schrijven van een leeservaring, is het moment dat je niet zo heel enthousiast bent over een boek... Want je weet hoeveel tijd, energie, bloed, zweet en tranen een auteur in een boek stopt. Het wordt haar kindje en de auteur wacht in spanning af hoe anderen haar kindje gaan vinden...

Toen ik dit boek voor het eerst zag, was ik meteen verliefd op de cover. En dat ben ik nog steeds. Ik vind het echt een prachtige cover en ik kan er naar blijven kijken. Ook de flaptekst vind ik erg sterk. Dus er was een grote kans dat ik dit boek fantastisch zou gaan vinden.

En het boek begon voor mij ook fantastisch. Vooraf dacht ik: "Ohjee, ik ben helemaal niet bekend met Keltische legendes." Maar ik herkende er al meteen één. Echt heel leuk.
Het verhaal werd ook heel erg beeldend beschreven, waardoor het leek alsof je er zelf bij was. Het zag er echt onwijs magisch uit allemaal.
Helaas vond ik dat het verhaal daarna bergafwaarts ging...

Het boek is opgebouwd uit korte hoofdstukken met ieder een eigen titel. En in ieder hoofdstuk gebeurde onwijs veel. Heel veel wezens deden hun intrede, personages leken uit de lucht te vallen en ik raakte al snel het spoor bijster... Hierdoor verslapte mijn aandacht en vond ik het moeilijk om niet afgeleid te raken. Naar mijn smaak had de auteur beter 1 of 2 legendes kunnen gebruiken om daar wat uitgebreider op in te gaan óf er een hervertelling van te maken.

De hoofdstukken samen vormden naar mijn mening niet een geheel. Meer dat het verhaal er als een rode draad doorheen liep. Erg jammer, want Margareth Hol heeft wel echt een hele fijne schrijfstijl.
Voor mij gebeurde er gewoon teveel in dit relatief dunne boekje...
Maar houd je van een snel verhaal? Dan is dit boek zeker een aanrader.
Zelf heb ik meer verhaal (meer achtergrond informatie) nodig.
Helaas kan ik niet meer dan ** geven.

Reacties op: Te veel, te snel

4
Het volk van Danu - Margareth Hol
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners