Advertentie

****
'Onbegrensde liefde (Onbreekbaar-serie) - Lisette Jonkman'

'Misschien voelde hij een vlaag explosieve diarree opkomen en wilde hij zo snel mogelijk naar zijn eigen wc...
Nee, oké. Hij is gewoon een lul.'

Wat een fijne binnenkomer is dit hè? Haha. Ik heb echt weer een aantal keer hardop moeten lachen door bepaalde passages in dit boek. De grappige quotes die Lisette op papier weet te zetten, zijn niet op twee handen te tellen. Ik hou echt van haar humor. Yes, love it.

Maar ik heb een enorme nare nasmaak na het lezen van dit boek... Een nasmaak, omdat er een onderwerp aangesneden werd waar ik flink door getriggerd ben. Een onderwerp die ik niet per se verwacht in een feelgood, omdat het voor mij absoluut niet feelgood is. It didn't make me feel good.
En ik denk dat ik het wel fijn had gevonden als er een soort waarschuwing op het boek had gestaan. En sorry voor de spoiler, maar ik vermeld het wel in mijn leeservaring: In het boek wordt er abortus gepleegd.
Dit onderwerp beïnvloedde mijn leeservaring enorm. Mijn rugzak maakt dat ik op een bepaalde manier over abortus denk en hallooo van seks kan je zwanger worden! Ook als je de pil slikt.

Niets nieuws daar, lijkt mij. Hoe dan ook... Ik sliep er niet al te best op.
Maar toch heb ik dit boek vier sterren gegeven. Vier sterren die ik graag even onderbouw.

Het lukte mij in eerste instantie niet heel makkelijk om in het boek te komen. Wellicht dat ik in het begin van het boek al licht getriggerd werd. Dat kan. Of het kwam, doordat ik afgelopen maandag het eerste deel in één keer uitgelezen heb. Haha. Wie zal het zeggen?
Maar gisteren kon ik het boek niet meer wegleggen.

De schrijfstijl van Lisette is weer heel fijn. Ik vond dat de personages goed uitgewerkt werden. Al vind ik Ferdi wel echt een lul. Zo verwend en hij hangt zijn lul echt overal in... Maar Ferdi heeft toch ook wel wat sympathieks over zich en je ziet wel dat hij een flinke groei doormaakt. Hij is immers pas 19 jaar. Dus ja, hij heeft nog een stukje volwassen worden te gaan.

Ik kan dan ook verder niks aandragen wat niet goed was aan het boek... Het is gewoon een goed uitgewerkt verhaal. Een goed verhaal, waarbij ik moeite heb met de keuze van een personage. Voor mij is er namelijk maar één situatie waarin ik kan begrijpen dat je abortus wilt plegen... Maar goed, een goed verhaal dus. Met genoeg humor. Maar voor mij geen feelgood. ****

Reacties op: Feelgood, but it didn't make me feel good

231
Onbegrensde liefde - Lisette Jonkman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners