Recensie: Winde Wildeling en het moerasmonster - Gill Lewis
Winde is verhuisd. Haar nieuwe huis grenst aan een overwoekerd terrein. Als ze op een ochtend de grens oversteekt, gebeurt er iets magisch: ze betreedt de Wildernis – een spannend bos dat veel groter is dan ze had gedacht. Waar zich geheimen schuilhouden, een heks woont en zelfs een monster de omgeving onveilig maakt.
Daar ontmoet ze de Wildelingen: kinderen die zich Muis, Raaf, Vos en Haas noemen. En Winde verandert. Ze wordt Winde Wildeling en gaat met de andere Wildelingen op zoek naar het monster dat hun vriend heeft ontvoerd.
'Moed vind je vaak als je het het hardst nodig hebt.'
Op avontuur gaan vanaf de bank. Iets wat ik graag doe. Mezelf heerlijk nestelen op de bank. Je kent het wel: met een lekker kopje thee, een zacht dekentje, om vervolgens alles om je heen even te vergeten. Dat is in ieder geval hetgeen ik gedaan heb, toen ik het boek 'Winde Wildeling en het moerasmonster' oppakte.
Het was liefde op het eerste gezicht toen ik dit boek in handen mocht nemen. De cover is prachtig. Uitnodigend. Met oog voor detail. En deze details kwamen ook terug in de rest van het boek. Met een handige plattegrond, uhm een geheime kaart, aan het begin van het boek, was het onmogelijk om te verdwalen. Alhoewel? Er waren nog genoeg gebieden om te ontdekken. Aan de zijde van Winde en Snuf stond ik aan het begin van een avontuur. Vol spanning, fantasie én een vleugje magie.
'Als je het je kunt voorstellen, waarom zou het dan niet echt zijn?'
Vanaf de eerste bladzijde werd ik betoverd door de levendige schrijfstijl van Gill Lewis. Ze schrijft heel beeldend en dankzij de prachtige illustraties van Rebecca Bagley komt het verhaal helemaal tot leven. Een perfecte combinatie. Een synergetische combinatie.
Het is een verhaal met een diepere laag. Wat ik erg fijn vind in een jeugdboek. Een boek dat een opening kan zijn tot een gesprek.
Het is een verhaal over dapper zijn. Over het overwinnen van innerlijke, onzichtbare monsters. Zonder ergens zwaar aan te voelen. Maar het is bovenal een verhaal over vriendschap. Een leuk en lief begin van een avontuurlijke serie en ik ben heel benieuwd naar het vervolg. ****