Recensie: De Verdwenen Steden 2 - Ballingschap - Shannon Messenger

Iselleleest Iselleleest
7 apr 2024

Sophie raakt al aardig gewend aan haar nieuwe leven in de wereld van de Verdwenen Steden. Het helpt dat ze door haar verblijf op Havenveld met zeldzame, bijzondere diersoorten mag werken, waaronder het eerste alihoornvrouwtje, dat contact zoekt met Sophie en alleen haar vertrouwt.

Sophie krijgt de taak om het magische dier te trainen, zodat de alihoorn als een teken van hoop aan de inwoners van de Verdwenen Steden kan worden gepresenteerd. Ze wil heel graag geloven dat alles weer goed is en dat ze nergens meer bang voor hoeft te zijn.

Maar diep in Sophies geheugen zitten nog altijd geheimen verstopt, en voor ze het weet is ze opnieuw in groot gevaar. Ze moet alles op alles zetten om de antwoorden te vinden op vragen die niet alleen haar leven kunnen redden, maar ook dat van een van haar dierbaren...

'Glitter maakt alles beter.'

Wat is het toch fijn... om weer terug in de Verdwenen Steden te zijn. Aan de zijde van Sophie Foster. In de startblokken voor een nieuw magisch avontuur. En ik kan alvast verklappen: Het. Was. Geweldig.

De heerlijke, vlotte en beeldende schrijfstijl van Shannon Messenger voelt al als thuiskomen en vanaf de eerste bladzijde zat ik helemaal in het verhaal. Een verhaal dat in het begin voldoende herhaling bevat om verder te kunnen zonder het vorige boek opnieuw te lezen.

In dit tweede deel van de Verdwenen Steden-serie merk je dat Sophie echt al een groei heeft doorgemaakt. Ze staat weer voor een belangrijke queeste en krijgt daarbij gelukkig hulp van Keefe, Dex én Silveny.

Dit verhaal zit boordevol mysterie, humor, avontuur, spanning én diepgang. Het wikkelt zich als een warme deken om je heen en neemt je mee naar een wereld vol magie. Dit verhaal ontbrandt als een sprankje hoop in je binnenste, laait op in je hart en raast door je aderen. Als een warme explosie van geluk.
Het is een verhaal over het loslaten van het verleden, over vertrouwen en over de kracht van hoop. Dit boek gaf mij kippenvel en heeft álles waar ik gelukkig van word. Ik wil alleen maar meer. En als het kan: een verfilming. *****

'We kunnen allemaal wel wat meer rarigheid gebruiken in ons leven.'

Meer recensies van Iselleleest