Recensie: Winde Wildeling 2 - Winde Wildeling en het drakenei - Gill Lewis
Achter de tuin van het huis waar Winde woont begint de wildernis: een overwoekerd landgoed waar Winde en haar vrienden veranderen in de Wildelingen.
In dit nieuwe avontuur ontdekt Freddie, Windes broertje, achter in de tuin onder wat bladeren een paar babydraakjes. Die vondst leidt naar de geheime Drakentuinen waar draken op de loer liggen...
Ondertussen heeft een groep kinderen, de Schorshuiden, het kamp van Winde en haar vrienden ingenomen en ze willen het niet teruggeven. Dat betekent oorlog!
De waarheid achter de 'draken' gaat alle magie te boven. Winde en haar vrienden zullen alles op alles moeten zetten om de bijzondere dieren en hun omgeving te beschermen.
'Ik ben tegen oorlog. Een strijd kan beter met woorden worden gevoerd dan met wapens.'
Winde is mijn nieuwe vriendin. Wat was het weer fijn om samen met haar op avontuur te gaan in de Wildernis. Samen met Raaf, Muis, Vos, Beer en Haas. Een nieuw avontuur. Een spannend avontuur. Een magisch avontuur.
Het verhaal leest weer ontzettend vlot. Met grote letters. Ideaal voor de jeugd van 9 jaar en ouder. De schrijfstijl van Gill Lewis is vrolijk, luchtig én voelt aan als een warme deken. Het leest als een dartelend veulentje. Een fladderende vlinder. Licht als een veertje. Een beetje als de lente, maar dan in de herfst.
De illustraties van Rebecca Bagley brengen dit verhaal helemaal tot leven. Ze vormen een perfecte aanvulling op het verhaal en passen precies bij de omslag. Je ziet de Wildernis zo voor je. Waar de tijd zich uitstrekt, waar kolkende rivieren stromen en reusachtige bossen groeien. Een plaats waar álles kan gebeuren.
'Winde keek om zich heen. Er liep een rilling langs haar ruggengraat. "Hoe weten we dat ze niet naast ons staan?"'
In dit tweede deel van de Winde Wildeling-serie maakt de vriendengroep van Winde kennis met de Schorshuiden. De bewakers van het bos en wat volgt is een spannend, avontuurlijk en fantasierijk verhaal. Mét een vleugje bosmagie. Een verhaal over vriendschap en de schoonheid van de natuur. Écht een heerlijk verhaal. Ik heb er in ieder geval van genoten en kan niet wachten om het samen met mijn kinderen te lezen. ****