Hartverwarmend zomerverhaal!
Na het verlies van haar baan trekt Charlotte tijdelijk in bij haar ouders. In plaats van bij de pakken neer te zitten, grijpt ze haar tweede kans met beide handen aan en verhuist ze naar een kustdorpje om in een strandbar te werken. Daar vindt ze zon, nieuwe vrienden en jawel een knorrige baas genaamd Adam.
De sfeer van het boek is heerlijk zomers. De personages zijn toegankelijk en realistisch, met als hoogtepunt de dynamiek tussen Charlotte en haar baas Adam. Zijn chagrijnige, gesloten houding botst flink met Charlotte’s spontane karakter, maar juist die tegenstelling zorgt voor interessante spanningen. De afwisseling in perspectief, we lezen zowel vanuit Charlotte als Adam, geeft het verhaal extra gelaagdheid.
De titel 30 seconden is origineel gekozen en wordt op meerdere momenten mooi in het verhaal verwerkt. Het is een fijne, luchtige feelgoodroman die toch voldoende diepgang biedt om mee te leven met de personages.
Susan Dierckx weet precies wat een feelgood nodig heeft: romantiek, vaart, humor en een snufje drama. Een hartverwarmend zomerverhaal over nieuwe kansen, tegenpolen en onverwachte aantrekkingskracht.