Fantastische feelgood!
Dit debuut Vriendinnen & Vikingen is zo sprankelend, zo vol vaart en humor, dat ik het in één ruk heb uitgelezen. Lizzy is heerlijk menselijk: licht dramatisch, koppig en met het hart op de juiste plek. Na een avondje liefdesverdriet en wijn belandt ze met haar twee beste vriendinnen op een camping in Noorwegen en niet zomaar een camping, maar eentje vol enge outdooractiviteiten die haar ex geweldig zou vinden. En dus besluit Lizzy: als hij denkt dat zij dit niet kan, dan zal ze hem én zichzelf eens wat laten zien.
Wat volgt is een komisch, oprecht en verrassend empowering verhaal over vriendschap, loslaten en jezelf opnieuw uitvinden. De dialogen zijn scherp, de situaties ronduit hilarisch en de onderlinge band tussen de vrouwen spat van de pagina. En dan is er Lucas. De Viking. Zucht. Wat is dat een droomman.
Dit boek is precies wat je wil lezen op een regenachtige zondag of als je een oppepper nodig hebt. Het is feelgood met lef, en Lizzy’s reis is er een waar je zelf ook een beetje sterker van wordt. Wat mij betreft: meer hiervan, graag