Heerlijk tussendoortje

issie_books 14 juli 2025
In Mama wil ook wel eens wat geeft Emma van Zweden een eerlijke, soms hilarische inkijk in het leven van Susan: jonge moeder, freelance journalist en aspirerend schrijfster. Ze woont in een keurige Vinex-wijk met haar hardwerkende man en hun driftige peuter Daan, maar achter de façade van het perfecte gezinsleven broeit onrust.

Van Zweden beschrijft treffend hoe het voelt om jezelf een beetje kwijt te raken tussen luiers, deadlines en gebroken nachten. Susan probeert alle ballen in de lucht te houden, maar vraagt zich steeds vaker af: wie ben ik eigenlijk nog zélf? De boodschap dat je als moeder ook goed voor jezelf moet zorgen vóór je voor anderen kunt zorgen, is op een luchtige manier mooi verweven in het verhaal.

Hoewel ik me als 22-jarige zonder kinderen niet altijd even goed kon inleven in het ouderschap, is Susan een toegankelijk en geestig personage. Haar zoektocht naar evenwicht tussen zorgen, dromen en liefde is universeel genoeg om toch te blijven boeien.
Een vermakelijke, eerlijke feelgoodroman over moederschap, zelfzorg en het zoeken naar balans.

Meer recensies van issie_books