Fenomenaal goed

IvanColman IvanColman
1 apr 2022

Llosa op zijn best. Gewoon het allerbeste boek dat ik ooit gelezen heb tot hier toe. Ik hou normaal niet van dikke boeken. Dus met frisse tegenzin eventjes beginnen bladeren in dit. En wat een verrassing. Fenomenaal gewoon. Llosa als meester verteller sleept je mee in een waargebeurd verhaal waarin macht, corruptie en bedrog een hoofdrol spelen. Llosa verhaalt over over de op- en ondergang van een religieuze sekte aan het einde van de negentiende eeuw in de binnenlanden van Brazilië. Vargas Llosa weet uit al de bouwstenen die tot de toestand geleid hebben, een fascinerend en werkelijk groots verhaal te bouwen. Door de vele, goed uitgewerkte nevenpersonages en de mooie beschrijvingen van het decor waarin en waartegen het verhaal zich afspeelt, blijft alleen de centrale persoon in het boek zelf, Antonio de Raadgever, in mysterie gehuld. Maar juist daarom blijft hij natuurlijk de mythische persoon met messiaanse trekjes.
Dit boek maakt duidelijk dat de Nobelprijs soms echt wel aan de beste schrijver ter wereld wordt uitgereikt. Een dikke 11 op 5.

Meer recensies van IvanColman