Yzersterk origineel maar beangstigend verhaal

IvanColman 04 juni 2025
Dit is een klassieke "whodunit" thriller. De clichés van nors blaffende hierarchisch meerderen en sexuele interesse tussen de hoofpersonages worden met sixpacks tegelijk open getrokken. Ook de klassieke uitwijdingen, de nutteloze en niets terzake doende bladvullers (liefje hier, gestorven geliefde daar, ruzie met XYZ,...) zijn er vooral in het begin van het boek
MAAR
voor je er erg in hebt zit je voorbij pag 100 en wordt je mee gezogen in een zo angstwekkend origineel verhaal dat het moeilijk wordt het boek weg te leggen. Je raast erdoor en wil verder lezen. De beerputten van de sociale media, moderne communicatie en de sensatiepers worden op een zo realitstische manier open getrokken dat er een realistische angst wordt geschapen, zeker bij lezers voor wie de sociale media niet echt onbekend zijn.
De korte hoofdstukjes dragen fenomenaal bij aan de spanningsopbouw en houden het tempo van het boek op een ongezien hoog niveau. Zeker omdat de schrijver zich, na de eerste 100 bladzijden echt weet te beperken met de spanningsbrekende en verhaal interrumperende nutteloze uitwijdingen. Ook al zakt het tempo wat (of raakte ik uit de kadans van het boek ?), het blijft spannend tot te ontknoping die persoonlijk niet echt voorspelbaar was.
De resterende hoofdstukken erna tot de epiloog zijn nutteloze bladvulling of mogen we hier zelfs spreken over papierverspilling ?
Maar
Lees zeker de epiloog !
Kortom
Een dijk van een boek. Een spannende klassieke Thriller met hoofletter T die op een zeer actueel thema surft en er in slaagt een hoop angstwekkende realistische vragen bij mij, als lezer, achter te laten.
TOPBOEK verdient de 4 sterren ten volle.

Meer recensies van IvanColman