Advertentie

U zou misschien denken dat dit ergens in Amerika zou kunnen gebeuren. Een sekte, goeroe, die zichzelf 'Profeet' noemt, groepje mensen eromheen, vooral vrouwen, die blind gehoorzaam zijn en alles doen wat hij van hen eist.

Het is moeilijk te geloven, maar het is gebeurd in de jaren tachtig van de twintigste eeuw, in Nederland. De groep mensen van de sekte Gemeente Gods van Siepke Vrieswijk woonde in een klooster in Velddriel.
'Hannelore' van Frank Krake vertelt over een klein, lief meisje die in de sekte is opgegroeid en gehersenspoeld. Haar kindertijd was afgelopen toen haar ouders in de klooster gingen wonen. Hannelore was toen 3 jaar oud. Jaren later was ze door Vrieswijk naar het buitenland ontvoerd en uiteindelijk door de politie had bevrijd. Nu wil zij vertellen wat er met haar is gebeurd, ook om de mensen te helpen, die ook in zo'n situatie zijn.

Frank Krake heeft zijn werk heel goed gedaan. Prachtig boek, de sfeer van een gesloten klooster is voelbaar: angst, bespioneren, fanatisme, hebzucht.

Veel emoties speelden mee tijdens het lezen: ongeloof, verdriet en woede. Het was moeilijk het boek weg te leggen.

Bedankt Hannelore, dapper van je dat je je verhaal wilde meedelen, bedankt Frank Krake voor je boek!

Reacties op: Hannelore

86
Hannelore - Frank Krake
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker