In Hotel Alfabet staat de tijd stil

Iwona Iwona
20 mrt 2018

Een hotel in Transsylvanische Alpen waar heel bijzondere mensen logeren is een onderwerp van een romandebuut van Klaas ten Holt.
Adriaan Horndrager is een filmcomponist, die heeft zijn carrière en zijn relatie kapotgemaakt. In een winterse besneeuwde nacht, tijdens zijn reis door Roemenië naar ooit een keer ontmoette Eva, vindt hij een hotel die midden in het bos staat. Hij blijft slapen en maakt kennis met veel rare, excentrieke mensen, die allemaal iets van hem willen. Het hotel is vol klassieke muziek, gespeeld door een kwartet. Door alle gebeurtenissen ontdekt Adriaan zijn eigen zwakheden, hij realiseert zich dat zijn leven een reeks teleurstellingen is.
‘Hotel Alfabet’ is een surrealistisch verhaal, met mooie woorden geschreven. Klaas ten Holt brengt ons in een hotel waar de tijd gestopt lijkt te zijn. De lezer weet niet wat een droom en wat de realiteit is. Het boek vol symboliek en mysterie, voor een echte liefhebber.
Mysterieuze gebeurtenissen, soms zonder duidelijke betekenis … maar… moet er alles een verklaring hebben? ‘Hotel Alfabet’ blijft langer in mijn hoofd.

Meer recensies van Iwona