Advertentie

Ik las het (gratis) eboek van de adventkalender van Hebban. Daar staat een vrouwenportret op de kaft, een vlinder op de mond van de vrouw. Geen idee wat dat met het verhaal heeft te maken.

De plot van het verhaal is zeker een pluspunt, zit goed in elkaar wat ook overeenkomt met de gewiekstheid van de dader. Helaas zijn de opties vrij beperkt, waardoor je halverwege als lezer al kunt vermoeden hoe de vork in de steel zit. Dan is het toch nog een lange zit naar het einde.

Dit is opnieuw een thriller waarbij menselijk drama zowel bij de slachtoffers als bij de speurders niet wordt gespaard. Bij de slachtoffers schetst dat nog iets over de dader en zijn motieven, en ook hoe de slachtoffers hun ontvoering ondergaan.
Bij de speurders is het amoureuze verleden gewoon ballast dat het verhaal vertraagt en niks toevoegt. Wat is dat toch voor idioots om van elke thriller een liefdesromannetje te maken?
Aan de andere kant wordt er over de ontvoerders niets verteld, zij zijn slechts instrumenten van de dader met twee drijfveren: geld en beroepseer. Dat verklaart onvoldoende de verschillen in handelswijze. En verhaaltechnisch: zo is het veel te snel duidelijk waar de dader gezocht moet worden.

Reacties op: Langdradig raadsel

408
Aangeraakt - Lisa Gardner
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker