Advertentie

Ik las dit boek omdat ik geen andere boeken bij me had en dit (ooit gratis uitgedeeld door de uitgever) boek toevallig nog op mijn telefoon stond.

Het is een vrij dun boek dat het leven van prins Willem-Alexander beschrijft, dus van toen hij nog geen koning was en dus ook voor de dramatische dood van zijn broer. Er wordt ook gekeken naar het leven van zijn ouders en vooral ook dat van zijn grootvader, prins Bernard. Het meeste wat erin staat is mij al bekend, ik ben geen fanatieke royalty-watcher, maar enig nieuws omtrend deze generatiegenoot lees ik hier en daar wel. Er worden dus geen onthullingen gedaan die niet eerder werden gedaan, en het blijft aan de beschaafde kant.
Natuurlijk moet je als serieus koningshuis-journalist blijven bij de bronnen die je ter beschikking staan, je kunt dus niet overal over schrijven. Dat is het manco van dit boek: er zijn geen nieuwe bronnen, dus lees je niets over hoe de prins omgaat met de familie van vaderszijde, zelfs zijn verwantschap met koningin Juliana (zijn oma) blijft onderbelicht. Je komt er niet achter wie Willem-Alexander ècht is, wat de titel wel pretendeert. Dat staat los van de vraag of het echt nodig is om het naadje van de kous te willen weten over het leven van Willem-Alexander - want privacy en enig mysterie is ook belangrijk, maar dan is een boek met een samenvatting over 40 jaar Willem-Alexander niet noodzakelijk. Het zou een handig naslagwerk kunnen zijn, maar zo zit het niet in elkaar, er is geen register of index en chronologisch is het niet sterk.
Wat mij stoorde is dat er steeds wordt gewisseld naar het leven van Alexia, de buitenechtelijke dochter van prins Bernard, die in Parijs woont. Voor zover ik kan nagaan heeft zij geen invloed gehad op het leven van Willem-Alexander, dus wat doet zij dan in dit boek (afgezien van een voetnoot bij de naam van Alexia, de dochter van Willem-Alexander)?

Reacties op: Samenvatting van wat bekend is

1
Ik ben Alexander - Hans van Bree
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 9,95
E-book prijsvergelijker