3 sterke vrouwen

Jacqueline 24 april 2023
Na het lezen van "Het Meisje Met De Blauwe Ster" van dezelfde schrijfster was ik erg benieuwd naar het verhaal van “Het Verzetsmeisje” en ik heb me daarom ook direct aangemeld voor de leesclub.

Ook dit boek speelt zich af in de tweede wereldoorlog en zoals de titel al duidelijk maakt, in de kringen van het verzet.

Het verhaal wordt vertelt vanuit de perspectieven van 3 sterke en dappere vrouwen, Hannah, Lily en Micheline. Elk hoofdstuk is geschreven vanuit het perspectief van een van hen.

Het verhaal start in Duitsland waar de man van Hannah voor haar ogen word vermoord tijdens een inval in hun winkel. Ze verliest hierbij ook haar ongeboren kind. Ze besluit te vluchten omdat het gevaar voor haar te groot is en komt na een grote omzwerving terecht in Brussel waar ze wordt opgevangen in het gezin van haar nichtje Lily.

Ze wil zo snel mogelijk het gebied dat door Duitsland bezet is verlaten en daarvoor zoekt ze contact met het verzet. Als dat lukt komt Micheline in beeld die de leiding heeft over de verzetslijn.

Als lezer wordt je hierna meegenomen in een spannend verhaal waarin je de 3 dames en hun levensgezellen steeds beter leert kennen. De moed (regelmatig der wanhoop) en vaak onmogelijke keuzes waarvoor ze komen te staan blijven je boeien. De fijne schrijfstijl van Pam Jenoff zorg ervoor dat je wilt blijven lezen.

Bij de vraag of het verhaal historisch kloppend is staan voor mij wel een aantal vraagtekens en ook bepaalde materialen waren in dit verhaal veel makkelijker te verkrijgen dan in andere verhalen die ik heb gelezen over deze periode.

Ondanks dat zal ik dit boek zeker aanraden en kijk ik nu al uit naar het volgende boek van deze schrijfster. Ik blijf haar zeker volgen.

Ik geef het boek **** sterren.

Meer recensies van Jacqueline