out of the box
Op zoek naar een man is April French niet. Ze weet namelijk heel goed hoe de vork in de steel zit. In kinkclub Frankie’s is ze een allemansvriend, waarmee men graag speelt. Maar in de ‘normale’ wereld wordt ze vaker niet dan wel geaccepteerd. Het is niet altijd voor iedereen even duidelijk dat ze zich als vrouw identificeert, of men wíl het niet zien en dat maakt dat ze zich altijd bewust is van haar voorkomen.
Als ze Dennis ontmoet, de nieuweling in Frankie’s, wordt ze direct naar hem toegetrokken. Dat ook hij met haar wilt spelen komt niet als een verrassing.
Toch wordt al snel duidelijk dat Dennis meer in haar ziet dan alleen een speeltje. Maar is April daar wel klaar voor?
Liefs April French is een verhaal dat vele kanten kent. Het voelt aan als een verhaal dat op meerdere vlakken de grenzen opzoekt, maar aan de andere kant stijgt meteen de vraag op: wie bepaalt die grenzen?
Het is zeker een boek voor mensen met een ‘open mind’. Mensen die niet oordelen over hoe een ander zich identificeert of voelt, of welk ras men heeft, maar ook niet oordelen over hoe mensen hun seksleven invullen.
Het zijn meerdere taboes die het verdienen om doorbroken te worden en waar Penny Aimes met Liefs April French een goede zet mee doet.
Het is niet alleen een goed boek omdat het deze taboes probeert te doorbreken, maar het is vooral een mooi verhaal om de manier waarop dit gedaan wordt.
April French is een personage waar je meteen een zwak voor hebt. Een personage die je graag in je armen neemt, beschermt, en die al het geluk van de wereld verdient.
Dennis lijkt daar precies in te passen. Niet alleen wilt hij April dit alles geven, hij is een personage die je hetzelfde gunt en deze twee lijken dan ook voor elkaar gemaakt.
Natuurlijk duurt het even voor ze zich echt aan elkaar kunnen geven, maar anders dan in andere feelgoods is de reden waarom één die heel diep gaat. Zowel in het geval van April als in dat van Dennis. Het is mooi om hen hun ‘struggles’ aan te zien pakken.
Het geeft veel meer van de personages weer dan enkel hoe ze eruit zien en hoe hun karakters zijn, het legt echt hun ziel bloot.
Wat het verhaal helemaal afmaakt zijn de steamy scenes die in het boek verweven zijn. Uiteraard heeft Penny Aimes hier gebruikt gemaakt van de kink-omgeving, maar ook de fysieke gesteldheid van April geeft een originele twist aan deze passages.
Het maakt dat Liefs April French ook op dit vlak niets lijkt op andere boeken met seksscènes.
Liefs April French is een verhaal zoals ik dat nog niet eerder gelezen heb.
Het heeft vooral met de onderwerpen te maken en hoewel ik mezelf als heel ruimdenkend beschouw (op meerdere vlakken) was dit erg nieuw voor mij.
Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om het te lezen omdat het me vele nieuwe inzichten gegeven heeft.
Bedankt April Books voor het recensie-exemplaar van Liefs April French.