Advertentie

Deze recensie is eerder geplaatst op Vrouwenthrillers.nl
Bedankt uitgeverij Cargo en Vrouwenthrillers voor het recensie-exemplaar.

Michael Robotham is een Australische auteur en journalist. Hij werd vele malen bekroond en genomineerd voor zijn werk. Hij schreef naast thrillers ook als ghostwriter autobiografieën, die meermaals op de bestsellerlijst belandden. Ook zijn journalistieke artikelen werden wereldwijd in kranten en tijdschriften geplaatst. Meisje zonder verleden is de nieuwste thriller van Robotham en is de eerste uit een reeks.

Psycholoog Cyrus Haven wordt gevraagd om zijn oordeel te geven over Evie Cormac, een meisje dat zeer moeilijk in de omgang is doordat ze op jonge leeftijd getraumatiseerd is. Ze heeft geen familie en is daardoor kind van de staat. Ook is het niet duidelijk hoe oud Evie is en wat haar echte naam is. Evie kan mensen 'lezen' en weet daardoor altijd wanneer men liegt. Hierdoor heeft ze geen vertrouwen in andere mensen, omdat iedereen altijd de waarheid weleens verdraaid. Cyrus is een van de weinige die altijd de waarheid lijkt te spreken als Evie met hem praat en zo ontwikkeld zich langzaam een band tussen hen. Zeker als blijkt dat Cyrus wellicht meer met haar gemeen heeft dan zij denkt.
Cyrus is ook een forensisch psycholoog en werkt nauw met de politie samen. Hij staat Lenny Parvel en haar team bij in het onderzoek naar de moordenaar en verkrachter van de 15-jarige Jodie. In dit onderzoek is niets wat het lijkt en zijn Cyrus en Lenny het niet altijd eens over de gang van zaken.

De verhaallijnen wisselen tussen Cyrus en Evie. Zo is heel mooi van beide kanten te zien hoe ze vertrouwen in elkaar krijgen en hoe hun band groeit. Bij Cyrus gaan we daarnaast dieper in op het onderzoek van Jodie. Hij vergezelt Lenny bij de ondervragingen van haar familie en mogelijke verdachten, waardoor de lezer echt midden in het onderzoek terechtkomt. Het gaat steeds een stapje verder, maar de oplossing lijkt er niet echt te komen. Evie voert ondertussen haar eigen strijd. Ze wil graag als volwassene door het leven kunnen, maar omdat er geen officiële documenten zijn met haar geboortedatum is dit erg lastig. Langzaamaan wordt haar achtergrond bekend, en ook waarom ze zo opstandig is en niemand vertrouwt.
De verhaallijnen gaan mooi naast elkaar op, zeker ook als Cyrus en Evie steeds meer met elkaar te maken krijgen. Het verhaal is heel beeldend en gedetailleerd geschreven en daardoor zeker niet weggelegd voor mensen met een zwakke maag. Het gaat er nog al eens heftig aan toe, wat voor mij wel een toevoegde waarde is aan het boek. Samen met de diepgang van de karakters, de stijgende spanning en de plot vormt het een steengoede thriller. Er blijven wel nog wat vragen over omtrent Evie en haar verleden, maar aangezien dit een reeks betreft, lezen we daar hopelijk in een volgend boek meer over.

Reacties op: top eerste deel

105
Meisje zonder verleden - Michael Robotham
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker