poef, en weg
Vertel het niemand, door Linda Jansma
Vandaag sluit ik de rij van de Crimecompagnie blogtour over het boek ‘Vertel het niemand’ van Linda Jansma. Ik bedank de Crimecompagnie dat ik mee mocht doen met deze blogtour
Inhoud:
Na een uitstapje van school naar een dierentuin verdwijnt een bus met zeven dove kinderen en hun begeleiders spoorloos.
Terwijl de politie zich vastbijt in het onderzoek, gaat ook Maura, de moeder van Robin op onderzoek.
Ze ontdekt dat sommige vertrouwde gezichten geheimen hebben.
Maura begint een zoektocht waarbij één fout genoeg is om haar kind en de anderen het leven te kosten.
Quote:
'En toen, poef, verdween alles en iedereen in het niets.'
Recensie:
Het boek begint op de dag van de verdwijning. Je leest hoe Robin naar het uitje uitkijkt, ondanks dat het heel koud buiten is. Ik moest gelijk aan mijn eigen kinderen denken en aan hoe enthousiast ze altijd waren als ze op schoolreisje mochten. Dat gevoel kreeg ik ook hier toen ik het las. Linda heeft dat goed verwoord.
En ook de ongerustheid van de ouders toen ze op schoolreisje gingen. Heel herkenbaar.
Vanaf de eerste pagina hangt er al dreiging in en niets is wat het lijkt.
De personages voelen levensecht door hun angsten, twijfel en verborgen motieven.
Elk hoofdstuk speelt zich in een dag van de week af. Die dag is weer onderverdeeld in een naam met daarachter een tijd. Dat klinkt misschien chaotisch maar ik vond het erg overzichtelijk en wist gelijk over wie dat gedeelte ging. En dat las heel prettig.
Er komen veel geheimen en motieven bij diverse personen aan bod waardoor ik in het duister taste hoe het in elkaar stak. De ene keer dacht dat die ene persoon erachter zat waarna ik een stukje verder las en vervolgens toch weer voor de ander ging. Ik had veel ideeën over de ouders, maar pas in het laatst gedeelte van het verhaal begreep ik wie waarvoor verantwoordelijk was. De spanning werd genadeloos opgebouwd.
Kleine details blijken grote gevolgen te hebben.
De personages zijn realistisch, en de auteur weet perfect te spelen met geheimen, wantrouwen en dreigingen. Ik vond het feit dat de kinderen een beperking hadden een goede, emotionele toevoeging.
De onverwachtse wendingen in het verhaal zorgen ervoor dat je nieuwsgierig blijft en dat je blijft doorlezen.
De schrijfstijl is vlot, scherp en doelgericht waardoor het tempo hoog blijft en je aandacht geen moment verslapt.
Conclusie: ‘Vertel het niemand’ is een meeslepende, goed opgebouwde thriller met emoties en verrassingen.
Ik heb genoten van dit boek en geef het 4,5 ster
Inhoud:
Ze ontdekt dat sommige vertrouwde gezichten geheimen hebben.
Quote:
'En toen, poef, verdween alles en iedereen in het niets.'
Recensie:
Vanaf de eerste pagina hangt er al dreiging in en niets is wat het lijkt.
Kleine details blijken grote gevolgen te hebben.
Ik heb genoten van dit boek en geef het 4,5 ster