Advertentie
    Jeanet Hebban Team

In dit waargebeurde verhaal wordt je mee genomen in de wereld van Hans Zandvliet. Hans is de bedenker van de Flippo. De Flippo was in de jaren 90 een wereldwijde rage.

In dit boek wordt omschreven hoe Hans op het idee van de Flippo kwam. Leendert Jan van Doorn heeft vele wandelingen met Hans gemaakt om dit boek te kunnen samenstellen. Het is een boek die heel prettig leest. Het wordt in de derde persoon verteld en af en toe vult Hans het aan. Dit zijn de schuingedrukte gedeeltes in het boek. Af en toe komen er ook andere mensen aan het woord.

Het is heel toegankelijk en erg interessant om te lezen hoe Hans van een huis in Amsterdam verhuisd naar een kapitale villa in Wassenaar. Maar het gaat hem niet om het geld, hij is gewoon een “bedenker”.

“Het geld ligt soms bijna letterlijk op straat. Briljant zijn is niet nodig, de moeite nemen om te bukken en aan de slag te gaan, daar gaat het in de meeste gevallen om” Hans Zandvliet

Terwijl het met de Flippo’s nog goed gaat heeft Hans alweer een ander project bedacht een knikker. Maar dat dit heel wat lastiger is om te produceren maar Hans geeft niet op. Als het eindelijk een beetje op gang komt, krijgt hij tegenslag op tegenslag. Hans blijft positief en zegt hier zelf over:

“Vergeet nooit dat het gaat om het spel, niet om de knikkers. Ik ben er misschien uitgeknikkerd, maar nog lang niet uitgeknikkerd”

Leuk boek voor jong en oud, een levensverhaal van een man met een passie.

Reacties op: Hans Zandvliet, van multimiljonair naar de bijstand, zijn levensverhaal

17
Flippo en het spel om de knikkers - Leendert Jan Van Doorn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker