De checklist: romantisch ✔ humoristisch ✔

Je@net Je@net
10 mrt 2022

De checklist - Sophia Money-Coutts

Florence is woest nadat haar stiefmoeder een afspraak voor haar heeft gemaakt bij een zogenaamde ‘love coach’. Hoe komt ze op dat belachelijke idee? Ze mag dan al een tijdje single zijn – nou ja, eigenlijk altijd al, als ze heel eerlijk is – maar ze is hartstikke gelukkig met haar baan in de boekwinkel en haar kat Marmelade. Als de coach haar opdraagt om een checklist te maken waaraan haar perfecte man moet voldoen, neemt ze het dus niet al te serieus en schrijft op:

Houdt van katten ✔
Heeft een aardige moeder ✔
Kont en seksuele energie van James Bond ✔

Onmogelijk natuurlijk. Maar dan komt er een knappe blonde man in de winkel een boek voor zijn moeder kopen. Rory blijkt vreemd genoeg aan al haar eisen te voldoen, maar is hij ook echt de ware?

De prachtige romantische cover zorgde er al voor dat ik dit boek niet kon laten liggen en ook de achterflap maakte dat ik dit boek heel graag wilde lezen.
De checklist is een leuke feelgood die lekker weg leest door de vlotte, humoristische schrijfstijl van de auteur.

Florence, het hoofdpersonage, is een leuke, grappige jonge vrouw, die als ze onzeker is alles gaat tellen. Goed dat hier in een boek ook eens bij een volwassen personage aandacht aan besteed wordt.

Het verhaal is luchtig, romantisch en humoristisch, soms zelfs hilarisch. Cowabunga, wat heb ik gelachen om sommige stukjes!

Dus heb je een drukke (werk)week, kun je wel wat ontspanning gebruiken én heb je zin om te lachen? Dan kan dit maar zo ook een boek voor jou zijn!

Meer recensies van Je@net