Goed opgebouwde psychologische spanning!
De huisarts – Inge Spaan
Wanneer huisarts Inez na haar scheiding de kans krijgt om een praktijk over te nemen in haar geboortestreek, vertrekt ze samen met haar zoontje Otis naar het Zeeuwse plaatsje Diepenmeer. Haar start is veelbelovend, maar als er meerdere dorpsbewoners onder verdachte omstandigheden overlijden, wil ze weten wat er aan de hand is.
Samen met haar vaste waarnemer Thijs gaat ze op onderzoek uit, maar ze stuit al snel op wantrouwen en zwijgzaamheid. Het is duidelijk dat niet iedereen blij is met haar nieuwsgierigheid. Als de dreiging persoonlijk wordt, vraagt ze zich af of zij en Otis nog wel veilig zijn in het dorp...
Het verhaal start met een spannend proloog, het maakt nieuwsgierig en je wilt meteen verder lezen. Door de fijne schrijfstijl en de korte hoofdstukken ga je ook vlot door het boek heen.
Je leest het verhaal vanuit wisselend perspectief, voornamelijk vanuit Inez die je dan ook erg goed leert kennen. Dan nog regelmatig vanuit haar collega Thijs, maar ook van een onbekende dader en ene Helena een jaar eerder.
Er zijn veel personages en dat zorgt voor veel verdachten. En inderdaad…ik heb iedereen voor korte of zelfs langere tijd op mijn verdachtenlijstje gehad! Het duurde dan ook even voor de puzzelstukjes op hun plek vielen en ik de juiste verdachte in het oog kreeg. Knap gedaan, Inge!
Vanaf het begin is er een voelbare spanning en die wordt naarmate het verhaal vordert verder uitgebreid. Niet door bloederige gewelddadigheden, maar door een goede psychologische spanning. Je voelt het gevaar, de dreiging, maar hebt geen idee uit welke hoek het komt.
De huisarts is een aanrader voor lezers die houden van een verhaal met goed opgebouwde psychologische spanning. En voor wie auteur Inge Spaan nog niet kent, ook haar vorige boeken zijn echte aanraders!
5 ★
Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.
5 ★