Aanrader voor alle tieners, thuis en de schoolbibliotheek!

Je@net 20 juli 2025
100 dingen die je wilt weten over verliefd zijn – Iris Boter

Voel je dat gefladder in je buik? Dat zijn vlinders die daar een feestje vieren en die je voelt als je verliefd bent. Verliefd zijn is geweldig, maar het kan je ook heel onzeker en verlegen maken. Allerlei vragen schieten door je hoofd. Wat doe ik met die vlinders? Vindt hij of zij mij ook leuk? Hoe pak ik het aan als ik iemand wil laten weten dat ik hem of haar leuk vind? Had ik nou wel of niet die openingszin moeten gebruiken? In dit vrolijke boek vind je niet alleen heel veel tips van leeftijdgenoten, er staan ook leuke weetjes, quotes, verhalen en quizzen in. Na het lezen van dit boek ben jij een echte liefdespro!

Het boekje begint met een mooi en openhartig voorwoord van Kevin Hassing. Dan volgt een leuk invulverhaal. Tip: vul die in met potlood, dan kun je het daarna nog gebruiken bij je vriendinnen, je zusje en ja, zelfs bij je oma…zucht!

Het liefdes ABC is gewoon leuk en de tips van je leeftijdsgenootjes zijn waardevol en zeker interessant om te lezen. Tussendoor vind je heel veel grappige illustraties, handige weetjes, een woordzoeker, een quiz, een liefdeshoroscoop, een test, recepten en nog veel meer.

Kortom, dit is een boekje dat elke tiener binnen handbereik wil hebben. Gewoon om zomaar even door te bladeren als je zin hebt of om op te pakken als je straalverliefd bent. En zeker ook als je nog nooit verliefd geweest bent, want ‘Je gaat het vast meemaken. Waarschijnlijk sneller dan je denkt, en op een moment dat je het niet verwacht.’ (citaat Kevin). 100 dingen die je wilt weten als je verliefd bent is een aanrader voor alle tieners, thuis én de schoolbibliotheek.

4 ★

Bedankt Kluitman voor dit verrassings-exemplaar!

Meer recensies van Je@net

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.