Zeven zomaarzoenen

Je@net 20 juli 2025
Zeven zomaarzoenen – Marije van Seventer

schatje, mopje, kippetje, dropje bollebozebeer met je kusbare kopje knapzak, poppetje, boefie, spruitje zeven zomaarzoenen op je snuitje kruimeltje, draakje, hummeltje, keesje blije appelflap, ondeugend beesje een troetelwoordenwaterval waar ik heerlijk in verdwijn ik zak weg in de zoete brij van lieve woordjes van mama, voor mij Een bundel vol gekke, ontroerende, grappige gedichten. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

In Zeven zomaarzoenen vind je 23 gedichten, korte en lange, grappige en ontroerende. Gedichten om bij weg te dromen of om over na te denken. Maar één ding hebben ze gemeen, bij elk gedicht staat een prachtige, ietwat dromerige illustratie. Een feest om naar te kijken.

Marije van Seventer heeft een vlotte pen en je zou haar misschien al kunnen kennen van Tandarts Chroom en de kauwgomballenboom of De Boterhammenflat. Ook de gedichtjes in Zeven zomaarzoenen lezen fijn. En dat komt goed uit, want poëzie is leerzaam en komt de taalontwikkeling van kinderen ten goede. Door naar rijmwoorden te luisteren, leren kinderen te onderscheiden welke klanken in een woord hetzelfde zijn en welke verschillend. Dat maakt het later vaak makkelijker om ook letters op papier te onderscheiden.

Daarnaast vinden kinderen rijmpjes en gedichtjes meestal hartstikke leuk. Ook helpen gedichten kinderen om te gaan met emoties, het prikkelt de fantasie en de creativiteit. Allemaal redenen dus om eens wat vaker een gedichtenbundel op te pakken. Zeven zomaarzoenen is dan ook een echte aanrader voor iedereen vanaf ongeveer 4 jaar. Tip: ook erg leuk om cadeau te geven!

4 ★

Bedankt Marije voor dit recensie-exemplaar!

Meer recensies van Je@net

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.