Boeiend en met verrassende wendingen!
Badgasten – Liz Ouwens
Rosie groeit op in Bergen aan Zee, met zomers vol zon, zee en strand. Maar de komst van de mysterieuze badgasten Herman en Sonja verandert Rosies onbezorgde leven voorgoed.
Jaren later keert Rosie, nu rechercheur, terug naar de badplaats, omdat haar vader is verdwenen. Ze zet alles op alles om hem te zoeken, maar al snel komen heftige herinneringen boven. Dan zet een onverwachte ontmoeting haar wereld op z’n kop. Kan ze haar vader op tijd vinden of is het al te laat?
‘Een zomer vol verleiding heeft dodelijke gevolgen.’ Deze subtitel van Badgasten trok meteen mijn aandacht en zorgde ervoor dat ik niet kon wachten om met lezen te starten. Badgasten is het vervolg op Campinggasten en zonder voorkennis prima zelfstandig te lezen.
De schrijfstijl van de auteur is levendig en boeiend. Het verhaal van Rosie (heden) en haar moeder Helena (verleden) houdt de lezer het hele boek door stevig in zijn greep. De hoofdstukken eindigen vaak met kleine cliffhangers en samen met de wisselende verhaallijnen maakt dat voortdurend nieuwsgierig naar het verloop van het verhaal.
De personages zijn goed uitgewerkt, interessant en over het algemeen geloofwaardig. Fijn om Rosie nu veel beter te leren kennen.
Zodra de twee verhaallijnen bij elkaar komen en je net denkt te weten hoe alles in elkaar zit, volgt er nog een verrassende plotwending die alles op z’n kop zet.
Badgasten is een aanrader om mee te nemen naar je vakantieadres of om deze zomer thuis met je voeten in een zwembadje te lezen. Het zorgt gegarandeerd voor een paar aangename uurtjes leesplezier!
4 ★
Bedankt De Crime Compagnie voor dit recensieboek!
4 ★
Bedankt De Crime Compagnie voor dit recensieboek!