Overtuigend begin van nieuwe serie!

Je@net 13 juni 2025
Gebroken engelen – Karin Slaughter

In het kleine stadje North Falls kent iedereen elkaar. Althans, dat denken ze zelf… Tot er tijdens de vuurwerkshow op de avond van de Fourth of July twee tienermeisjes verdwijnen. Voor agent Emmy Clifton is deze zaak persoonlijk, want een van de vermiste tieners is de dochter van haar beste vriendin. Ze moet en zal haar thuisbrengen. Terwijl Emmy de raadsels die de meisjes hebben achtergelaten probeert te ontrafelen, realiseert ze zich dat ze hen nooit écht heeft gekend. Niemand eigenlijk…

Elke tiener heeft geheimen, maar wie zou ervoor willen moorden?

Al vanaf haar eerste boek (nu 25 jaar geleden) ben ik een groot fan van Karin Slaughter. Met Gebroken engelen begint zij nu aan een nieuwe serie en dat maakt natuurlijk enorm nieuwsgierig.

In het eerste deel van het boek leer je alle personages rustig kennen en voel je al de beklemmende, dreigende sfeer. Na een sprong in de tijd gaat het tempo omhoog en gebeurt er veel. Er raakt opnieuw een meisje vermist en het hele onderzoek van 12 jaar geleden gaat weer op de schop.

De hoofdstukken zijn niet echt kort te noemen (al zijn ze minder lang dan ik van Slaughter gewend ben ;o) en eindigen veelal met een kleine cliffhanger. Het zorgt ervoor dat je geboeid blijft en voortdurend op het puntje van je stoel zit.

Elk personage is herkenbaar en goed uitgewerkt, met eigen karaktertrekken, menselijk en daardoor geloofwaardig. Vooral hoofdpersonage Emmy Clifton springt eruit. Ik ben meteen van haar gaan houden en verheug me er nu al op om in de volgende boeken meer over haar te weten te komen.

Er zijn veel verdachte personages en dat maakt dat je als lezer zelf ook mee gaat denken en puzzelen naar de dader. Met veel verrassende wendingen gaat het tenslotte naar een ijzersterk plot. Met Gebroken engelen heeft Slaughter een echte thriller neergezet waarbij gruwelijke details niet geschuwd worden, maar waar ook een diepere laag een mooie diepgang geeft aan het verhaal.

5 ★

Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Je@net