Een grappig avontuur met veel humor!

Je@net 16 juni 2025
Stinkhond in het museum – Colas Gutman

Stinkhond, Plattekat en de leerlingen van de Drie Botjes-School bezoeken het beroemdste museum ter wereld: het Louvre in Parijs
De opgeschoren poedel is van plan een pony op het voorhoofd van de Mona Lisa te plakken, maar Arseen Lutin, de kleinste dief die je kunt vinden, is op pad
Volg Odio Gaeydt voor een hilarische rondleiding.

Op de kleurrijke cover zie je Stinkhond en al zijn vrienden in een schilderijlijst en dat ziet er zo vrolijk uit dat je meteen zin krijgt om dit boekje te gaan (voor)lezen.

De schrijfstijl is prettig met niet al teveel moeilijke woorden en volop humor. Er staat niet teveel tekst op een pagina en het heeft een fijne bladspiegel met elke zin op een nieuwe regel en veel wit. De grappige tekeningen van Marc Boutavant passen goed bij het verhaal en er valt weer veel op te zien.

Stinkhond en al zijn vrienden ken je vast al, en zo niet dan heb je geen voorkennis nodig om dit boekje te lezen. Je maakt kennis met de inbreker Arseen Lutin, wat natuurlijk een link is naar de meesterinbreker Arsene Lupin uit de verhalen van Maurice Leblanc, en ook Lona Misa is weer van de partij. Deze en talloze andere woordgrapjes maken het verhaal ook voor de oudere (voor)lezer erg leuk.

‘”Je moet een schilderij vinden dat jou wel wat lijkt, Stinkhond.”
“Ocharme! Als het op mij lijkt, moet het wel heel lelijk zijn.”
“Ik bedoel dat het je moet aanspreken.”
“Echt? Kan een schilderij dan praten?”’

Het verhaal is niet alleen super grappig, maar tijdens de rondleiding door het Louvre kun je er ongemerkt toch ook nog iets van opsteken. Erg leuk ook om juist met de oudere kinderen op internet op zoek te gaan naar de beroemde kunstwerken in het Louvre.

Achterin het boek vind je nog een plattegrond van het Louvre om zelf ook in de voetsporen van Stinkhond te treden. Zelf vind ik zoiets altijd een erg fijne aanvulling!

Stinkhond in het museum is een leuk boekje voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar die van grappige avonturen met veel humor houden.

4 ★

Bedankt Lannoo en De Leukste Kinderboeken voor dit recensieboek.

Meer recensies van Je@net