Een avontuurlijk en spannend vervolg in The Dreamkeeper Saga

Je@net 22 juni 2025
De prins en de vloek – Kathryn Butler

De stenen hanger waardoor Lily (12) eerder in het Somniumrijk terechtkwam, laat haar niet met rust en brengt vreemde wezens tot leven. Wanneer Roan de draak haar vertelt dat een ziekte het koninkrijk heeft overgenomen, is er maar één conclusie: Lily en haar vrienden moeten terug naar Kasteel Iridyll om uit te zoeken wat er precies aan de hand is.

De prins en de vloek is het tweede deel van The Dreamkeeper Saga. Eerder las ik De draak en de steen, waarin je al kennis maakt met Lily en het leven in het Somniumrijk. Je zou dit tweede deel zelfstandig kunnen lezen, want in de onderlinge gesprekken tussen de personages kom je al lezend het één en ander te weten uit het vorige boek. Ook trouwens heel handig als je deel één wel gelezen hebt, maar al even niet meer weet hoe het nu precies ging ;o)
Wel denk ik dat het zeker het leesplezier vergoot als je de hele serie gewoon op volgorde leest!

De schrijfstijl van de auteur is prettig en het verhaal leest vlot door de korte hoofdstukken en de goed opgebouwde spanning. Veel hoofdstukken eindigen met een kleine cliffhanger en dat zorgt ervoor dat het boek zich maar moeilijk aan de kant laat leggen.

Ook in dit boek spelen Lily en Adam, die we al kennen uit het vorige deel, een grote rol. Maar ook maken we kennis met hun nieuwe vriendin Keisha, die een sojourner blijkt te zijn en in haar dromen al grote delen van het Rijk heeft bezocht. Haar vaardigheden komen tijdens dit avontuur dan ook goed van pas.

Helemaal leuk is de kaart die je voorin het boek vindt en waar je telkens even naar terug kunt bladeren om te zien waar de plek waarover je nu leest zich bevindt. Ook de kleine passende illustraties aan het begin van elk hoofdstuk spraken me erg aan.

De prins en de vloek is een avontuurlijk en spannend vervolg in The Dreamkeeper Saga (stiekem vond ik het zelfs nog iets leuker dan het eerste deel). Een verhaal over geloven, vertrouwen en samenwerking. Echt een aanrader voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar die houden van avontuurlijke fantasy verhalen met magische wezens.

4 ★

Bedankt Columbus voor dit recensieboek.

Meer recensies van Je@net